Büyükçekmece Belediyesi’nin yaz spor okulları kapsamında açtığı ve en çok ilgi gören branşlardan olan okçuluk sporunun minik yıldızları başarılı atışlarıyla dikkat çekiyor.
Spora yaptığı yatırımlarla Türkiye’ye örnek olan Büyükçekmece Belediyesi’nin yaz spor okulları kapsamında açılan okçuluk branşına olan ilgi her geçen gün artıyor. Bu alanda da bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi Yaz Spor Okulları, 630’un üzerinde okçu yetiştiriyor.
"Büyükçekmece, Türkiye’ye örnektir"
Büyükçekmece Belediyesi Yaz Spor Okulları Okçuluk Kursu Antrenörü Gökhan Ahmet Yazıcı, okçuluk sporuna artan ilginin dikkat çekici olduğunu vurgulayarak; ’’Bizdeki sporcu yaş aralığı çok geniştir. 4,5 yaşındaki minik sporculardan başlar 75 yaşına kadar gider. Şu ana kadar çok başarılı işlere imza attık. Büyükçekmece bu anlamda Türkiye’ye örnektir. Sadece okçuluk sporuna devam eden 633 sporcumuz var. Ulaşılması güç bir sporcu sayısına ulaştık ve her kesimden sporcu var. Bütün kategorilerden takım çıkartabiliyoruz’’ dedi.
Minikler 12’den vuruyor
Büyükçekmece Belediyesi Yaz Spor Okulu’na bu yıl kayıt yaptıran minik okçular 5 yaşındaki Cansu Coşkun ve 6 yaşındaki Elif Güneysu ortaya koyduğu performans ve disiplinli çalışmalarıyla parmak ısıttırıyor. Antremanlarda antrenörlerini büyük bir dikkatle dinleyen 2 minik okçu boylarından büyük yayla yaptıkları atışlarla da hedefi 12’den vuruyor. Çocuklarının başarısı ile gururlanan sporcu velileri de, kendilerine bu imkanı sağlayan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teşekkür etti.