Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği programda ilçede görev yapan din görevlileri bir araya geldi. Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "15 Temmuz gecesinin kahramanlarından bir tanesi de din görevlilerimizdir. Camilerden okudukları selalar ile darbe girişimine karşı siper oldular" dedi.
Sultangazi Belediyesi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla ilçede görev yapan din görevlilerini ağırladı. Sultangazi Belediyesi Nikah ve Düğün Sarayı’nda düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya ve ilçede görev yapan din görevlileri katıldı. Program Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı sinevizyon gösterisi ile başladı. Programda daha sonra Davut Önal, Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu. Programda konuşan Kaymakam Uslanmaz, bilinçli bir neslin yetişmesinde öğretmenler kadar din görevlilerine de büyük sorumluluklar düştüğünü kaydetti. 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Uslanmaz, "15 Temmuz akşamı halk, selalarla sokağa çıktı ve darbe girişimine ’dur’ dedi" diye konuştu.
"Camiler manevi sığınaklarımızdır"
Başkan Altunay ise, camilerin önemine dikkat çekti. "Camiler omuz omuza saf tuttuğumuz, birlik ve beraberliğimizi ve kardeşlik duygularımızı güçlendirdiğimiz yerlerdir" diyen Başkan Altunay, "Camiler gerçek huzuru bulduğumuz manevi sığınaklarımızdır. Camiler vatan sevgisinin milli bütünlüğün telkin edildiği, şehitlik gazilik ruhunun beslendiği, çalışma azminin, güzel ahlakın işlendiği dini ve milli kültür ocağımızdır. Diyanet İşleri Başkanlığı bu yılki temasını ’Cami ve Kitap’ olarak belirledi. Bu temayla kitap konusunda toplumda bir farkındalık oluşturmak, halkımızın kitapla olan bağlarını güçlendirmek; camilerimizi ilim, irfan mektebine dönüştürmek amaçlanıyor. Cami ve kitabı bir arada düşünebilmek için öncelikle kitabı okuyacak olanları camiye çekebilmemiz gerekir. Camileri kitap okunan mekanlar haline getirebilmek için her yaştan insanımızı camiye getirebilmeyi ve camide tutabilmeyi başarabilmeliyiz" dedi.
"15 Temmuz günü kanlı bir senaryo sahnelendi"
15 Temmuz FETÖ darbe girişimine de değinen Altunay, "O puslu gecenin kahramanlarından bir tanesi de din görevlilerimizdir. Camilerden okudukları selalar ile darbe girişimine karşı siper oldular. Buradan din görevlilerine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum" dedi.
15 Temmuz günü kanlı bir senaryonun sahnelenmeye çalışıldığını ifade eden Başkan Altunay, "5-6 Eylül’de camilerimize saldırdılar. 17-25 Aralık’ta karanlık güçler, kurdukları tuzaklarla ortaya çıkardılar. Yalan ve iftiralarla bu millete diz çökertmeye kalkıştılar. Bu hesaplar tutmayınca bu defa 15 Temmuz günü yeni karanlık ve kanlı senaryoyu uygulamaya çalıştılar. Halkımız ise tek vücut oldu ve bu oyunları bozdu" diye konuştu.
Sultangazi İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya ise cami ve mescitlerin önemine vurgu yaptı. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine de değinen Sarıkaya, "O gece darbe girişimine camilerin minarelerinden yükselen selalarla halkımız darbeye geçit vermedi. Buradan kahraman din görevlisi kardeşlerime bir kez daha teşekkür etmek istiyorum" ifadesini kullandı.
Program sonunda Sultangazi İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından çeşitli cami derneği yöneticilerine teşekkür plaketi sunuldu.