Çekmeköy’de faaliyet gösteren Anafen Okulu’nun kapatılması için 2014 yılında başlatılan hukuki sürecin tamamlanmasıyla okul kapatıldı.
Çekmeköy’de faaliyet gösteren Anafen Okulu’nun kapatılması için 2014 yılında başlatılan hukuki süreç tamamlandı. Mahkeme kararına dayalı olarak 13 Temmuz 2016 Çarşamba günü başlatılan okulun kapatılması ve eşyaların tasfiye işlemleri tamamlandı.
Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, okulun kapatılması ile ilgili, “Bizler evlatlarımızın vatana millete hayırlı bireyler olarak yetişmesi için ilçemizde sayısız okul açılmasına vesile olduk. Bu süreç içinde vatandaşlarımızın büyük bir kısmından bu okulla ilgili şikayetler aldık.  Bu rahatsızlıkları dikkate alarak iki yıl önce okulun kapatılması yönünde hukuki bir süreç başlatmıştık. Mahkeme lehimizde karar verdi. Geçtiğimiz hafta başında başlattığımız kapatma ve tasfiye işlemlerini tamamladık. 15 Temmuz’da bize yaşatılan acıları gördükten sonra verdiğimiz kararın ne kadar doğru olduğunu daha iyi anladık” dedi.