Çekmeköy Belediyesi ile İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi’nin birlikte düzenlediği klasik sanatlar karma sergisi "7 sergi 7 seminer" projesinin ilki Çekmeköy Belediyesinde açıldı.

Çekmeköy Belediyesi, İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi ile birlikte klasik sanatlar karma sergisi açtı. Belediye binasında sergilenen klasik sanatlar karma sergisinin açılışına Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi Başkanı Hattat Ahmet Zeki Yavaş ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Programda konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Ne yazık ki birçok nesil tarihimize, kültürümüze uzak büyüdü. Bir milletin tarihinden ve kültüründen koparılması o milletin coğrafyasına daha kolay hakim olunmasını sağlıyor. Bunun ülkemizde yıllarca sistematik olarak uygulandığını çok iyi görüyoruz. Yıllarca tarihimizi yok saymaya çalıştık. Tarihimizle barıştıkça, yarım kalan birçok proje hayata geçti. Aynı şekilde Türk- İslam motiflerini taşıyan, büyük özen ve emek isteyen muhteşem sanat dallarımız var. Batının klasik sanatlarının yanı sıra bizim klasik sanatlarımızı da öğrenmek bizi daha da güçlü yapar. Geçmişle gelecek arasındaki en sağlam köprü sanat eserleridir. Yüzyıllar sonra bakıldığında; bir dönemi en iyi, o döneme ait sanat eserleri anlatır. Bu yüzden bize ait olanı iyi bilmeli, anlamalı, anlatabilmeli ve nesilden nesle aktarabilmeliyiz. Bu nedenle bu projeyi hazırladık,” dedi.

Açılan sergi ile ilgili konuşan İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi Başkanı Hattat Ahmet Zeki Yavaş, “Bugün Çekmeköy’de klasik sanatlar adıyla 7 sergi 7 seminer projemizin ilkini gerçekleştirdik. 7 sergi 7 seminer projemizin 6 tanesini muhtelif tarihlerde Çekmeköy sınırları içinde gerçekleştireceğiz. Son sergimizi Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. Son sempozyum olarak uluslararası alanda kabul görmüş sanatkarların neredeyse tamamının olduğu sempozyum gerçekleştireceğiz. Bu sempozyum çerçevesinde yine bin bir eserler klasik sanatlarımız adıyla bu güne kadar yapılmamış çok kapsamlı bir katalog yayınlayacağız. Muhteviyatında sanatlarla ilgili bilgilerin olduğu sanat eserlerinin olduğu katalogu yayınlayacağız. Bu alanda yine sempozyum kitabı yayınlayacağız” dedi.

Açılan sergide 50 tane eser olduğunu belirten Yavaş, “Şüphesiz İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi olarak bu sanatlarımızın nitelikli üretimini sağlayıp gelecek nesillere daha doğru güzel daha nitelikli bir şekilde tanınmasını sağlamak amacıyla yaptığımız faaliyetler devam ediyor. Bu sergide hat, tezhip, ebru, minyatür, kalem işi gibi sanatlarımızdan 50 tane eser var. Bunları sergiliyoruz” diye konuştu.