Çin ve Uzak Doğu Mutfağı’nın en sevilen isimlerden China &Sushi Big Box yeni yeriyle Ortaköy’de hizmet vermeye başladı. Gurme lezzetleri müdavimleriyle buluşturan restoran, yenilenen menüsünü vatandaşların beğenisine sundu.
Tam 82 çeşit suşi seçeneği var
82 çeşit suşi ve 11 farklı suşi menünün mevcut olduğu restoranda Maki, Uramaki İnside Out, Crispy Grunchy Roll, Nigiri, Sashimi, Hand Rolls grubundaki seçenekler ile suşi keyfine varılabilecek. Restoran ayrıca menüsüne Çin ve Uzak Doğu Mutfağı’nın başlangıç menülerini de ekledi. En özel lezzetleri, usta aşçıları ile hazırlayan China Big Box menüde; çıtır sebzeli kese böreği, pek çok kişinin favorisi karidesli buharda Çin mantısı, haşlanmış soya fasülyesi edamame, tempura karides, susamlı karides, kızarmış kalamar ve karides cipsine yer veriyor. Acılı ekşili, sebzeli, tavuklu ve mantarlı çorba seçenekleri de oldukça iddialı.
Çin Mutfağı’nın vazgeçilmezi lahana da China Big Box’taki salata çeşitlerinde yerini aldı. Kırmızı lahana, beyaz lahana, acılı lahana salatalarına havuç ve sirke de eşlik ediyor. Ayrıca tavuklu soya filizi, yosunlu, karidesli salata çeşitleri yaz aylarında formuna dikkat etmek isteyenler için iyi bir tercih oluyor.
Ortaköy’de açılanan restoranın yeni yerinde kırmızı ve beyaz et seçenekleri de oldukça fazla. Zencefil, teriyaki, tatlı ekşi, istiridye, kori soslu tavuklar ve dana eti sunumları hem damak tadına hem de gözlere hitap edecek. Ayrıca ağız tadına göre bademli, brokolili, karışık sebzeli, yeşil biberli, mantarlı, soya filizli tavuk ve kırmızı et seçenekleri de denenebilecek. Siyah Çin Mantarlı Dana eti ise restoranın ustaları tarafından vatandaşlara tavsiye ediliyor. Ayrıca çeyrek ve yarım şekilde kızarmış Pekin ördeği de menüde yerini alıyor.
China Big Box, deniz ürünlerinden oluşan geniş bir lezzet seçeneği sunuyor. Restorana gelenler, zencefil soslu çıtır balık, tatlı ekşi soslu kalamar, teriyaki soslu somon, karışık sebzeli karides, acılı kalamar, acı soslu karides, zencefilli, bademli ve susamlı kızarmış karides, acı soslu balık ve mançuryan usulü somon ile hoş bir öğün geçirebilecek.
Pilav ve Noodle sevenlerin de adresi olacak
Pirinçten harika lezzetler ortaya çıkaran China Big Box; tavuklu, etli, karidesli pilav seçeneklerinin yanı sıra bademli, sebzeli yumartalı, korili, deniz mahsüllü ve ördekli sebzeli pilavları ile öne çıkıyor. Noodle da ise klasik tercihlerin yanı sıra formuna özen gösterenler için kepekli noodle seçeneği de mevcut. Mekanın işletme müdürü Barış Çayoğlu, "Yeni yerimizde daha geniş bir kitlenmeyi hedefliyoruz. Geniş, ferah ve şık bir restaurantta misafirlerimizi ağırlayacağız. Ayrıca menümüz daha da zenginleşti. Pek çok yeni lezzet müdavimleri ile buluşacak. Tüm ekibim ile biz de çok heyecanlıyız. Herkesi bu tatları keşfetmeye bekliyoruz" diye konuştu.