Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılşı yapılan İstanbul Academic Hospital’un ek hizmet binası, yeni projelere hazırlanıyor. Hastane, sadece İstanbul değil, çevre illere de hizmet verecek.
İstanbul’un en köklü özel hastanelerinden olan Academic Hospital’ın ek hizmet binası, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde hizmete açılmıştı. Her biri alanında uzman geniş bir akademik kadroya sahip olan ve gelişmiş tıp teknolojilerini bünyesinde barındıran Academic Hospital, ek hizmet binasının devreye girmesiyle birlikte yatak sayısını 1.5 katına çıkarmış oldu. Academic Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak ek hizmet binasının devreye girmesi ile yatak sayısını 1.5 katına çıkarmış olduklarını ifade ederek,"1 yılda yaklaşık 20 milyon lira tutarında bir yatırım yaptık. Bu yatırımla hem yeni ek hizmet binası tamamlanmış, hem de mevcut hizmet binası yenilenmiştir. Ek hizmet binamız ile birlikte hastanemizin toplam alanı 15 bin metrekareye ulaşmıştır. Tüm branşlarında en ileri düzeyde olan 50’nin üzerinde profesör, 30 uzman hekim ve 300 sağlık personeline sahip olan hastanemiz tüm İstanbul’un yanı sıra çevre illere de hizmet sunmaktadır." dedi.
Harvard ile işbirliği
Tıp alanında dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmelerin takip edilerek hasta ve hasta yakınlarıyla paylaşıldığının kaydedildiği açılamada, hastalara daha kaliteli hizmet sunulabilmesi adına Harvard Tıp Fakültesi ile işbirliği yapıldığı ifade edilerek, “Academic Hospital; Şubat 2012 tarihinden itibaren Harvard Tıp Fakültesi ile iş birliği anlaşması imzalamıştır. Anlaşma sayesinde hastalar, uzman hekimler aracılığıyla tüm tanı ve tedavi süreçlerinde Harvard Tıp Fakültesi’ne bağlı büyük hastaneler işletmecisi olan Partners Health Care’den profesyonel destek alabiliyor” görüşlerine yer verildi.