CHP’nin Taksim’de düzenlediği “Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi” yüzbinlerin katılımıyla gerçekleşti. Mitinge Büyükçekmece ilçesinden de binlerce kişinin katılması dikkat çekti.
Mitinge en fazla katılım gösteren ilçelerden bir tanesi de Büyükçekmece oldu. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce Büyükçekmece ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle mitinge katıldı. Katılımın yoğun olmasını Büyükçekmece halkının demokrasiye ve cumhuriyete inanmış olmasına bağlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 15 Temmuz darbe girişimine karşın Türk milletinin ortaya koyduğu tavırla, dünyaya demokrasi dersi verdiğinin altını çizerek; “Bu dava demokrasiye ve Cumhuriyet’e sahip çıkma davasıdır” dedi.
Başkan Akgün, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Bu miting sadece CHP’nin değil, demokrasiye inancı olan, laik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkan herkesin mitingidir. Bu dava Türkiye’nin demokrasiye olan inancının davasıdır. Bu dava laik, demokratik parlamenter sisteme sahip çıkma davasıdır. Bu dava milli iradeye sahip çıkanların davasıdır. Bu dava sadece partilerle sınırlandırılmamalıdır. Çünkü bu dava Türkiye Cumhuriyeti milletinin davası olmuştur. Partiler gelip geçicidir ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi. Biz sokaklardaysak, meydanlardaysak, nöbetteysek demokrasiye olan inancımızın göstergesidir. Laik, demokratik cumhuriyet sistemine sahip çıkmak için milletçe ayaktayız. Bundan sonra da bu 80 milyon milleti rağmen kimse bu türden antidemokratik girişimlere kalkışamayacaktır. Bu hem bu işe girişen hainlere hem de tüm dünyaya milletimizin vermiş olduğu bir demokrasi dersidir.”