15 Temmuz 2016 Cuma akşamı ülkemize yönelik gerçekleştirilen askeri darbe girişimine “dur” demek için meydanlara dökülen vatandaşlardan şehit düşenlerin isimleri, Beyoğlu Belediyesi tarafından oluşturulan dev bir panoya yazıldı.
Askeri darbe girişiminin üzerinden 6 gün geçmesine rağmen Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlar gündüzleri işlerine giderken, akşam vakitlerinden sabahın ilk saatlerine kadar meydanlarda tuttukları nöbetlerini sürdürüyor.
Bayrağını kapan çocuk-genç-yaşlı, kadın-erkek ve her siyasi görüşten vatandaş, Taksim meydanında tuttuğu nöbetini aynı kararlılıkla devam ettiriyor. Ay yıldızlı bayraklarla donatılan meydanda, Suriye, Mısır, Türkmenistan, Filistin ve Azerbaycan gibi kardeş ülelerin vatandaşları kendi ülkelerinin bayraklarını dalgalandırarak, Türk milletine destekv eriyor
Taksim’de dev pano
Bu arada nöbete her akşam vatandaşlarla birlikte eşlik eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, meydana dev bir pano hazırlattı. Başkan Demircan tarafından hazırlatılan dev panoda, darbe girişiminin engellenmesi sırasında şehit düşen vatandaşların isimleri tek tek yazıldı.
“Canlı kalkan olduk”
Şehitlerin isimlerinin yer aldığı dev panoda şu anlamlı sözlere yer verildi: “Toplu vurdukça yürekler, onu top söndüremez. Milletçe; vatanımıza, istiklalimize, millet hakimiyetine düzenlenen suikasta; hainlere, silahlara, tanklara, uçaklara, helikopterlere canlı kalkan olduk.”
Ortak deklarasyon okunup karanfil bırakılacak
Öte yandan bu akşam dev pano önünde cemaat liderleri ile sivil toplum kuruluşlarından oluşan toplumun farklı kesimleri bir araya gelerek ortak bir deklarasyon okuyacak. Meydana şehitler için karanfil bırakılacak.