5’inci Aydos Patika Koşusu’nda bir araya gelen doğa sporu tutkunları, kıyasıya mücadele etti.
Kartal Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Aydos Patika Koşu’sunun 2’nci ayağı gerçekleştirildi. İlkinin Şubat ayında gerçekleştiği Aydos Patika Koşusu’nun 2’nci ayağı yine yüzlerce doğa sporu tutkununu bir araya getirdi. Kıyasıya süren yarışlarda, sporcular koşu ve bisiklet branşları olmak üzere 10 kilometrelik parkuru tamamladı. Nefes kesen yarışmaların sonunda dereceye girenler, plaketlerini Kartal Belediye Başkan Danışmanı Haydar Oğuz’dan aldı.
Bisiklet branşında birincilikle ipi göğüsleyen Yiğit Yazıcı, yaptığı konuşmada, “Güzel bir yarış oldu. Yaklaşık 25 dakika sürdü. Belediyeye desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Diğer belediyelere de örnek teşkil etmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kartal Belediye Başkanı Danışmanı Haydar Oğuz ise, sporun önemine vurgu yaparak, “Bugün gördüğünüz gibi hem koşu hem de bisiklet yarışının bu sene 5’incisi yapılıyor. İlk ayağı Şubat ayında yapıldı. Sporun insanlar üzerinde büyük bir önem ve katkısı var. Bir kere çok basit olarak düşünürsek en azından kötü alışkanlıklardan uzaklaşmanın en önemli yolu spordur. Bu tabi sadece atletizm ve bisikletle kalmıyor” diye konuştu.