Sultangazi Belediyesi, down sendromlu ve otizmli çocukları ilçedeki Kent Orman’ında ağırladı. Kent Orman’ında doğayla iç içe bir gün geçiren çocuklar, Binicilik Tesisleri’nde ata binerek terapi yaptı.
Sultangazi Belediyesi, otizmli ve down sendromlu çocukların anneleri tarafından kurulan, Özel Yeni Tomurcuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne bağlı down sendromlu ve otizmli çocukları, ilçedeki kent ormanlarında ağırladı. Aileleri ile birlikte kent ormanlarına gelen çocuklar doğayla iç içe bir gün geçirdi. Minikler, ormanda bulunan Sultangazi Belediyesi Binicilik Tesisleri’nde ata binerek, atla terapi imkanı da yakaladı. Keyifli bir gün geçiren down sendromlu ve otizmli çocuklar, gün boyunca doyasıya eğlendi.
“ATLA TERAPİNİN BU TÜR GENÇLERE İYİ GELDİĞİNİ BİLİYORUZ”
Özel Yeni Tomurcuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü Yasemin Arınel, çocukların Sultangazi’de keyifli vakit geçirdiğini belirterek, “Biz, Özel Yeni Tomurcuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkez olarak bugün Sultangazi’de bulunan at çiftliğine geldik, Sultangazi Belediyesi’nin davetlisi olarak. Gençlerimizi ata bindirerek onlara değişik bir gün yaşatmak istedik. Atla terapinin bu tür gençlere iyi geldiğini biliyoruz. Farklı etkinlikler yaprak toplumdaki farkındalığı geliştirmeye çalışıyoruz. Ve çocukların kendilerine olan özgüvenlerini kazanmalarını sağlıyoruz” diye konuştu.
“ATA BİNMEK ÇOK GÜZEL”
Öznur Serap Tatlıkuyruk ise, çok eğlendiğini belirterek, “Ben daha önceden de ata binmiştim. Bu benim ikinci ata binişim oluyor. Bence ata binmek çok güzel. Herkesin ata binmesini rica ediyorum. İnşallah bir daha böyle geziler olursa bizi de çağırırsanız çok mutlu oluruz” dedi.
Atla terapi (Hippotheraphy), atları bir "terapist" olarak kullanarak yapılan bir tedavi şekli olarak biliniyor ve engelli kişilerde kavrayışa ait, fiziksel, duygusal, sosyal öğrenmeyi ve davranışı geliştiriyor.