Güney Kore’nin Çonan kentinde devam eden Dünya Dans Festivali’nde Türkiye’yi temsil eden Büyükçekmece Belediyesi Altınköprü Halk Dansları Topluğu ortaya koyduğu performansla festivale damgasını vurdu.
Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu (FIDAF) tarafından 28 Eylül - 23 Ekim tarihleri arasında Çonan’da düzenlenen Dünya Dans Festivali’ne bu yıl 20 ülke katılıyor. Festivalde Türkiye’yi Büyükçekmece Belediyesi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu temsil ediyor.
Türkiye’nin gururu oldular
Dünya Dans Festivali’ne 32 kişilik bir ekiple katılan Büyükçekmece Belediyesi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu, yarışmada Kırklareli, Mardin ve Trabzon yöreleri oyunları ile sahne aldı. Yarışmalarda ortaya koyduğu performans ve farklı kostümleriyle dikkatleri üzerine çeken Altınköprü Halk Dansları Topluluğu, Türkiye’nin gururu oldu.
"Ülkemizi başarıyla temsil ediyorlar"
FIDAF Daimi Onursal Başkanlığı görevine seçilen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Çonan’da düzenlenen ve dünyanın en önemli kültür ve sanat etkinliklerinden biri olan Dünya Dans Festivali’nde Türkiye’yi temsil eden Büyükçekmece Belediyesi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu’nun ortaya çok başarılı bir performans koyduğunu belirterek, "Daha önce de bir çok ulusal ve uluslararası festivalde önemli başarılara imza atan Büyükçekmece Belediyesi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu, Kore’de de ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektedir. Dünya Dans Festivali kapsamında yapılan yarışmalarda başarılı bir sonuç elde edeceklerine inanıyorum" diye konuştu.