Kağıthaneli kadınlarla buluşan Emine Beder, mutfak sırlarını paylaştı. Yemek pişirilirken tuz atılmaması gerektiğini belirten Beder, "Özellikle sebze yemeklerinde tuz attığınızda yemeğin pişme süresini arttıracağı için sebzenin besin değerleri yok olur" dedi.
Unutulmaya yüz tutmuş yöre yemeklerini ve öykülerini araştırıp tekrar gün yüzüne çıkaran Emine Beder, Kağıthane Belediyesi Gültepe Kültür Merkezi’nde, ’Mutfak Sırları’ adlı söyleşi düzenledi.
Mutfakta kadınların yanlışlar yaptıklarını aktaran Beder, "Tuz konusu bunlardan sadece bir tanesi. Yemek pişirirken tuz atmak yemeğin geç pişmesini sağlar. Özellikle sebze yemeklerinde tuz attığınızda yemeğin pişme süresini arttıracağı için sebzenin besin değerleri yok olur. Halbuki az pişirdiğimizde hem rengini hem besin değerini koruyabiliriz. Tuzu yemeğe her zaman en son ilave etmeliyiz" dedi.
Et konusunda da yanlış yapılan şeyler olduğunun altını çizen Beder, "Öncelikle et yıkanmaz. Eti güvendiğiniz kasaptan alın, ette zaten mikrop varsa yıkadığınızda geçmeyecektir doğal olarak yıkamanız bir anlam ifade etmiyor. Piştiği zaman mikroplarından da arınmış olacak" diye konuştu.
Yemek yapmanın yanında sofra düzeni ve sofra estetiği hakkında da bilgi aktaran Emine Beder, daha sonra kadınlara peçete katlamayla ilgili birkaç yöntem gösterdi. Soru- cevap şeklinde ilerleyen söyleşide izleyiciler merak ettiklerini de Emine Beder’e sordu.
Programa katılan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, vermiş olduğu bilgilerden dolayı Emine Beder’e teşekkür ederek, Kağıthane ilçesinin simgesi olan lale figürü ve çiçek takdim etti.