Engelliler Haftası dolayısıyla Tuzla’da düzenlenen gösterilerde sahne alan engelliler, performanslarıyla büyük beğeni topladı.
Tuzla Belediyesi’nin Engelliler Haftası münasebetiyle gerçekleştirdiği programda engelli öğrencilerden oluşan gruplar çeşitli gösteriler gerçekleştirdi. İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa hem çocuklar hem aileleri yoğun ilgi gösterdi. Halk oyunları gösterisinden müzik dinletisine kadar bir dizi etkinlik gösterisinin meydana geldiği programa Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Çelikel ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı katıldı.
“ENGELLİLERE DAHA FAZLA İMKAN VERİLMELİ”
Av. Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çelikel, engellilere yönelik farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, “Belediyemizin ve Milli Eğitimin de katkı sağladığı ortak bir çalışmanın içerisindeyiz. Çok güzel bir program olacak. Çünkü buraya gelmeden önce engelli kardeşlerimizin uzuvlarında olan bazı sorunlarından dolayı hayata istediği şekilde adapte olamıyor. Bu tür kardeşlerimizin sevgisini ben izledim ve gerçekten keyif aldım. Engelli kardeşlerimiz böyle bir başarıya imza atabiliyorsa imkan verildiğinde daha nice başarılara imza atacaklarını düşünüyorum. Çünkü bunun örneklerini biz günlük hayatımızda görüyoruz. Dünyada da örneklerini görmemiz mümkün. Mesela Stephen Hawking var dünyaca ünlü fizikçi. Bu kişi engelli fakat biz şu an ismini anabiliyoruz. Çünkü büyük mücadeleler içerisinde bu başarıyı elde etmiştir” şeklinde konuştu.
Program sonunda Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı’ya öğrenciler tarafından çiçek hediye edildi.