Esenyurt Belediye Meclisi 15 Temmuz darbe girişimine karşı ortak bir deklarasyon hazırladı. AK Partili meclis üyeleri ve CHP’li meclis üyeleri tarafından hazırlanan deklarasyonla darbe teşebbüsüne karşı ortak bir tavır sergilendi.
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında olağanüstü toplanan Esenyurt Meclisi darbeye karşı ortak bir deklarasyon hazırladı. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bulunan bir gurup asker tarafından başlatılan darbe girişimine karşı tek yürek olan meclis üyeleri hazırlanan deklarasyonla tepkilerini dile getirdi. Toplantıda darbe girişiminde yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantıya Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu başkanlık etti. Toplantıya ayrıca, Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, MHP Esenyurt İlçe Başkanı Halil Kaval, Saadet Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Peyami Aksu, İlçe mahalle muhtarları ve STK temsilcileri katıldı. Toplantıda ilk olarak CHP Grup Başkan vekili Dr. Yavuz İren’e söz verildi, ardından AK Parti Gurup Başkan vekili Mustafa Akboğa, partisi adına söz aldı.
“Halkımız darbe girişimine ortak tavır koymuştur”
Otoriter her türlü anlayışa karşı hep birlikte tavır alınması gerektiğini söyleyen CHP Grup Başkan Vekili Yavuz İren, “Toplumumuz bize bunun en çarpıcı örneğini 15 Temmuz akşamı çok güzel göstermiştir. O akşam yaşanan darbe girişiminde karşı hiçbir siyasi duruş, mezhep farkı gözetmeksizin halkımız toplu olarak bu ahlaksız, gözü dönmüş canilere karşı tavır ortaya koymuştur” dedi.
“Bu ülkede Cumhuriyet ve demokrasi kolay yerleşmedi”
Darbe girişimine karşı herkesin tek yürek olduğunu söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Akboğa, “Bu milletin genlerinde zulme karşı eyvallah çekecek birilerini göremezsiniz. Nasıl ki Kurutuluş Savaşı’nda ismini sayamayacağımız kadar çok kahramanımız varsa, Hasan Tahsin’den Sütçü İmam’dan Nene Hatun’a kadar bugün yine buna benzeyen isimleri gördük. Bu ülkede Cumhuriyet ve demokrasi kolay yerleşmedi. Yüz yıldır mücadele veriliyor. Arar ara dönemlerde halka rağmen parçalamak isteyen dış güçlerinde desteğiyle bu ülkenin içerisinde bir sürü tezgahlar, oyunlar oynandı. Milletimiz hepsini bertaraf etti, hepsini gönderdi. Acılar çekildi, çok acılar çekildi. Biz bu ülkede demokrasiyi ve Cumhuriyeti bizden sonraki kuşaklara bırakan kadar devam edeceğiz. Biz bir ölür bin diriliriz” diye konuştu
Ortak hazırlanan deklarasyon ise Başkan Necmi Kadıoğlu okudu. Deklarasyonda ise şu ifadelere yer verildi:
“15 Temmuz 2016 günü demokratik devlet düzenimize karşı girişilen başarısız darbe girişimine karşı aşağıda imzası bulunan Esenyurt Belediye Meclisini oluşturan siyasi parti grupları olarak iş bu deklarasyonu hazırlayıp imza altına alıp, belediye meclis kararı haline getirip kamuoyumuza ilan ediyoruz.
15 Temmuz 2016 günü, başı ve idarecileri yurt dışında, piyonları yurt içinde olan, devlet yönetimimizin her kademesinde yapılanmış, örgütlenmiş bölücü, yıkıcı aynı zamanda silahlı terör örgütü de olduğu anlaşılan FETÖCÜ/PDY örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bulunan hain unsurları ve mensupları tarafından devletimize, milletimize, demokratik hukuk sistemimize, cumhura ve onun vücut bulduğu Cumhurbaşkanına, siyasi iradenin tecelligahı olan gazi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, seçimle iş başına gelmiş hükümetimize, güvenlik ve asayiş birimlerimize, kamu düzenimize velhasıl tüm Türkiye’ye karşı başarıya ulaşamamış bir Darbe girişiminde bulunulmuştur.
Fetocü/PDY bu örgüt devletimizin içerisinde 40 yıla yakın süreçte, özellikle mülki, adli ve güvenlik makamlarında yapılanmış, adeta bu makamları kontrol eder hale gelmiş, milletimizin ve devletimizin imkanlarını, üniformalarını, sıfatlarını kullanarak yurtdışı, okyanus ötesi desteklerde bularak devletimizin içerisinde önce paralel bir devlet oluşumuna girmiş, 15 Temmuz 2016’da da meşru Türkiye Cumhuriyeti devletini yıkmaya kalkışmıştır.
Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın da yaşayıp gördüğü, bildiği gibi; bu hain yapı son 7 yıldan beri her türlü hile, desise, kumpas yöntemleri ile devlet ve siyasi yapımıza karşı komploları yapa gelmiş, en son olarak ta 15 Temmuz darbesini tezgahlamış ve icra etmiştir.
Gözü dönmüş bu örgüt tarihimizde hiç görülmemiş bir şekilde devlete, millete ait silahları devlete, millete yöneltmekten çekinmemiş, demokrasimizin tecelligahı gazi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalamış, cumhurun vücut bulduğu Cumhurbaşkanına saldırmış, onu öldürmek istemiş, ordumuzun komuta kademesini esir almış, komu düzeni ve otoritesini sağlayan tüm resmi kurumlarımızı silah zoruyla zapt etmek istemiş, buna karşı direnen sivil halka ve güvenlik güçlerimize silah sıkmış, öldürmüş, hiçbir zaman hatırlamak istemeyeceğimiz, bizi tüm dünya milletlerine karşı küçük düşürecek her türlü rezil eylemini gerçekleştirmiştir.
Ne var ki; bu rezil, gayri milli, her türlü hukuki ve insani umdeden nasibini almamış FETÖCÜ/PDY ‘na ve mensuplarına karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşları, her kesimi ile her türlü farklı eylem ve görüşleri bir yana bırakarak yek vücut olmuş, cumhurun başkanın da çağrısı ile darbeye karşı dimdik durmuş, vatanına, bayrağına, demokrasisine, TBMM’ne, milli iradeye ve hükümetine, güvenlik birimlerine sahip çıkmış, tüm dünyaya örnek, darbelere karşı, 15 Temmuz DARBESİ’ne karşı şanlı duruşunu göstermiştir.
Maalesef, bu şanlı duruşun önderliğini yapan, canı pahasına bu darbeye karşı direnen 208 vatan evladı şehit olmuş, 1491 sivil ve güvenlik mensubumuz yaralanmıştır.
Şehit olan bu insanlık ve demokrasi kahramanlarına Yüce Allah’tan rahmet diliyor ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı diliyoruz.
Yaralanıp gazi olan güvenlik gücü mensupları ile sivil vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.
15 Temmuz 2016 günü ve sonrasında toplumumuzun her kesiminden tam ve samimi direniş ve destek bulan darbe karşıtı bu tutum, her türlü takdir ve övgünün üstündedir. Milletimiz ve devletine bağlı güvenlik güçlerimiz tüm dünyanın örnek alacağı bir tarih yazmışlar, dünyanın her yerindeki darbeci ve darbeci zihniyetlere unutamayacakları bir ders vermişlerdir.
Darbeye kalkışan Fetöcu/PDy bölücü teröristlerinden elbette hukuk zemininde hesap sorulacak, gereği en kısa sürede yerine getirilecektir.
İstanbul, Esenyurt halkının iradesiyle oluşmuş bu meclis ve onun üyeleri olan bizler, tüm halkımız ve kurumlarımızla milli iradenin ve demokrasinin yanındayız. Milli iradeye hep birlikte sahip çıkacağız.
15 Temmuz gecesinden başlayarak tüm Esenyurt halkı ve yöneticileri darbeye karşı meydanlarda toplanarak karşı durmuş, halen bu duruşunu artan şevk ve heyecanla sürdürmek amacıyla meydanları terk etmemekte, demokrasi nöbetine devam etmektedir.
Bu duygu ve hissiyatlarla; kalkışılan bu darbeye karşı yekvücut olup, reddediyor, şiddetle kınıyor, lanetliyoruz.
AK PARTİ Grup Başkanı: Mustafa Akboğa
CHP Grup Başkanı: Yavuz İren.”
Başkan Kadıoğlu, Meclise Deklarasyonu okuması ardından yaptığı konuşmada, “Sizlerden özellikle meclis üyelerinden, ilçe başkanlarımızdan ve muhtarları görüyoruz. Esenyurt meydanında devam eden her kesimden ve her görüşten Esenyurtlu yurttaşımızı yalnız bırakmamanız, akşamları bir selam dahi vererek onlara destek olmanızı temenni ediyorum, hepinizi sevgiyle selamlıyorum” dedi.