Esenyurt’ta “Sağlık İçin Spor” sloganıyla hayata geçirilen Spor Okulları Projesi kapsamında ’Kış Spor Okulları Kapanış, Yaz Spor Okulları Açılış Töreni’ gerçekleştirildi.
Esenyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından başlatılan Spor Okulları Projesi kapsamında ‘Kış Spor Okulları Kapanış Yaz Spor Okulları Açılış Töreni’ Turgut Özal Stadyumu’nda yapıldı. Törene Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe Kaymakamı Ekrem İnci, çok sayıda sporcu genç ve aileleri katıldı. Tören, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun stadyuma gelerek sporcularla selamlaşması ile başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden tören genç sporcuların kortej yürüyüşü ile sürdü. Esenyurt Belediyesi bünyesinde 30 dalda eğitim alan sporcuların jimnastik, güreş, okçuluk ve kung fu sporlarından oluşturdukları gösteriler vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Tören, Uzak Doğu sporcularının hazırladıkları özel final gösterisiyle sona erdi.
“30 AYRI DAL, 16 TESİSİMİZ VAR”
Öğrencilerin spor okullarında aldıkları eğitimle geleceğe hazırlandığını belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “65 bin öğrencimiz sürekli olarak bizden ücretsiz eğitim alıyor. 30 ayrı dal, 16 da tesisimiz var. Yazın okulların kapanmasıyla eğitim verdiğimiz öğrenci sayısı artıyor. Çok mutluyum; çocukların sokaktan çıkması kendilerini yetiştirmesi, spora yönelmeleri adına. Hem onların geleceğini kurtarıyoruz hem de sokaktaki uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını sağlıyoruz. Okuldan uzaklaşma ve disiplinsiz bir yaşam biçimini terk etsinler diye burada onları yetiştiriyoruz, sporcu yapıyoruz” dedi.
Törene katılan sporculardan milli sporcu Aytaç Yıldız ise, “Babam zaten karate antrenörü spora onun sayesinde, onun önderliğinde başladım. Esenyurt Belediyesi’nin tesislerinde spor yapıyorum. Bundan sonraki hedefim ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Spor her zaman iyidir, herkes herhangi bir dalını yapmalı” diye konuştu.