Esenyurt Van Kültür Evi’nin düzenlediği ‘Van Demokrasi Gecesi’ adlı program, yoğun katılımla gerçekleşti etti.

Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen programa AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu,Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi,, Van Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Van Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe Van Kültür Evi yönetimi ve çok sayıda Vanlı vatandaş katıldı.

“Belediye binamız yenilendi”

Vanlı hemşerileriyle Esenyurt ’ta bir araya gelen Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, “Gevaş’ımızın belediye binası hizmet için eksik kalıyordu. Esenyurt Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu belediye binamızı yenileyerek vatandaşlarımıza, hemşerilerimize daha iyi hizmet üretmemize imkân sağladı. Gevaş’ımıza ve Van’ımıza yaptığı hizmetlerden dolayı belediye başkanımız Necmi Kadıoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

“Yeni projeler hazırlıyoruz”

Van Kültür Evi’nin düzenlemiş olduğu ‘Van Demokrasi Gecesi’ adlı programda kürsüye çıkan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “En çok ziyaret ettiğimiz illerin başında Van geliyor. Van’ımızı ziyaret etmeye devam edeceğiz. Daha önce Van ilimizin Gevaş ve Tuşba ilçelerine birçok yatırım yaptık. Yine bu ilçelerimiz için yeni projeler hazırlıyoruz. Bu ilçelerin yanı sıra İpekyolu Belediyesi bizim yeni kardeş belediyemiz oldu. İnşallah yazın burada bu projelerimizi faaliyete geçireceğiz. Bu topraklar hepimizin, buralar bizim yerimiz yurdumuzdur. 15 yıldır burada sizlere, diğer derneklere her gittiğim yerde birlik, beraberlik ve kardeşliği anlatıyorum, çünkü ben Hazreti Muhammed’e ümmet olmak için gayret gösteren bir kardeşinizim. Ne olur tefrikayı aramızdan çıkartalım, yerine kardeşliği koyalım. Birbirimizi Allah rızası için sevelim, ötekileştirmeyelim. Bu Türk’tür, bu Kürt’tür, bu Laz’dır, bu Çerkez’dir değil de bu Müslüman’dır diyelim. Bu güzel vatanda bir ve beraber yaşayalım. Gelecek nesillerimize bu güzel ülkeyi daha da ileri seviyelere ulaşmış bir Türkiye olarak bırakalım” dedi.

“Güzel ve kardeşçe bir Türkiye’de yaşamak için ’Evet’ diyeceğiz”

Van Demokrasi Gecesinde konuşan Van Kültür Evi Başkanı Ferhat Kıyak, “ Van Kültür Evi’ne yaptığı hizmetlerden dolayı, Vanlı hemşerilerime yaptığı katkılardan dolayı, Van’a yaptığı yatırımlardan dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dava arkadaşı, yol arkadaşı Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

“Allah’ın izniyle son karşılaşmamızdır”

Sözlerine devam eden Kıyak, “Sevgili hemşerilerim sizlerinde bildiğiniz gibi Cumhuriyet tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir halk oylamasıyla karşı karşıya olacağız. Adı referandum olan ama bu bize göre bir referandum değil üniversite kapılarında bacılarımızın başörtülerini çıkarıp, onları yerlerde sürükleyenlerle Allah’ın izniyle son karşılaşmamızdır. Bu bir referandum değil 367 krizi çıkaranlarla, istedikleri zaman parti kapatanlarla, Cumhurbaşkanımızın eşi başörtülü olmaz deyip bu ülkeyi babalarının çiftliği gibi görenlerle Allah’ın izniyle son karşılaşmamız olacaktır. Bizler Vanlılar olarak memleketimizin her köşesinde savaşı olmayan, anaları ağlamayan, din, dil, ırk ayrımı yapmadan güzel ve kardeşçe bir Türkiye’de yaşamak için ‘evet’ diyeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

“Bu ülkenin refahı için uğraşan insanlarız”

Van Kültür Evi’nin düzenlediği gecede konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Fatih Çiftçi, “Van’ın ve Vanlıların bugün burada birliği ve beraberliği çok çok önemli ve anlamlıdır. Vanlıların Esenyurt ‘ta işbirliği yapmaları, teşkilatlanmaları ve Esenyurt Belediyesi ile birlikte güzel çalışmalar yapmaları Vanlılar adına, bizler adına bir onurdur. Biz bir milletiz, kimimiz doğuda, kimimiz batı, kuzeyde ve güneyde yaşar ama hepimiz bu ülkeden refahı için uğraşan insanlarız” dedi.

“ Van Ortadoğu ile Orta Asya’nın buluştuğu noktadır”

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk söz alarak; “İstanbul nasıl Asya ile Avrupa’nın birleştiği noktaysa Van’da Ortadoğu ile Orta Asya’nın buluştuğu noktadır. Van’dan çıkıp Şırnak’a girdiğinizde Ortadoğu’ya giriyorsunuz. Van’dan çıkıp ağrıya, Iğdır’a gittiğinizde Orta Asya’ya gidiyorsunuz. Esenyurt ‘ta da bu işi kıymetiyle bilen bir ekip, bir belediye başkanı var Necmi Kadıoğlu bizleri, Vanlıları hiçbir noktada yalnız bırakmadı. Van depreminden bugüne kadar en zor anlarımızda hep Vanlıların yanında oldu” dedi.

Konuşmalar ardından Van Kültür Evi yönetimi ve Vanlı protokol heyeti tarafından Başkan Necmi Kadıoğlu’na teşekkür amaçlı plaket verildi.