Eyüp Belediyesi işitme ve konuşma zorluğu yaşayan vatandaşlar için yapmış olduğu hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Başkan Remzi Aydın’ın talimatı ile gerçekleşen projede Beyaz Masa ve Çağrı Merkezi’nde işitme ve konuşma zorluğu yaşayan vatandaşlara özel hizmet veriliyor.
Eyüp Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ESER (Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi) binasında verilmekte olan İşaret Dili Kursundaki eğitimlerini bitiren Emir Ayan, Emel Manavoğlu ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü temsilcisi olarak bulunan Burcu Şener, Çağrı Merkezi ve Beyaz Masa’ya gelen, telefonla arayan ya da mail yolu ile ulaşan işitme ve konuşma zorluğu yaşayan vatandaşlara gerekli bilgi ve yönlendirmeleri yapıyor. ESER binasında vatandaşın istediği zaman başvurup ders alabileceği, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki tercih olarak sunulan İşaret Dili Kursu hafta da 3 gün toplamda 120 saat sürüyor. Kurs bitiminde öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor.
Eyüp Belediyesi işaret dili sınıfı ile vatandaşların yeni bir dil öğrenmesine vesile olurken, konuşma engeli bulunan insanların sosyal hayatta yaşadıkları iletişim sorununun ortadan kaldırılmasına da destek oluyor. Başta aile içinde ve günlük yaşamda kullanılan kelimelerden oluşan işaret dili eğitiminde özellikle temel ihtiyaç ve sorunların yaşandığı hastaneler ve alışveriş yerlerindeki konuşma biçimleri dikkate alınıyor.
Bu hizmet sayesinde işitme ve konuşma zorluğu çeken vatandaşlar Beyaz Masa görevlileri aracılığıyla talep ve şikayetlerini daha rahat bir şekilde ifade edebiliyorlar. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın önemli bir çalışmayı hayata geçirdiklerini belirterek, "Yaptığımız bu hizmet sayesinde engellilerimizin sosyal hayata kazandırılması adına bir adım daha atmış olduk. Birebir irtibat kuracakları görevlilerimiz var. Onlarla iletişime geçerek isteklerini, taleplerini bize iletiyorlar. Biz de onların sorunlarını en kısa sürede çözüyoruz" diye konuştu.