Eyüp Belediyesi tarafından, ilçedeki şehit aileleri ve gazilerin katıldığı iftar programı düzenlendi. Ensari Konağı’nda organize edilen iftara; Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da katılarak, şehit yakınları ve gaziler ile iftar yaptı.
Ramazan ayı boyunca Eyüp’ün çeşitli mahallelerinde sokak iftarları düzenleyen Eyüp Belediyesi, Ramazan ayının bitimine sayılı günler kala, şehit aileleri ve gazilerin katıldığı bir iftar programı organize etti. Ensari Konağı’nda düzenlenen iftara, AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp İlçe Kaymakamı Abdullah Dölek, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, çok sayıda şehit yakını ve gazi katıldı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır ve ilçe protokolü ile birlikte davetlilerin masalarını gezerek, vatandaşları selamladı. Ezanın okunmasının ardından davetliler, yapılan dua sonrası oruçlarını açtı.
“Dünyada bizim kadar şehidine sahip çıkan başka bir ülke görmedim”
Şehit yakınları ve gaziler ile birlikte iftar yapıyor olmaktan son derece memnuniyet duyduğunu belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, “Ben gerçekten dünyada şehit kavramanın Türkiye’de ki kadar önemli olduğu ve vatanla, milletle bütünleştiği başka bir ülke görmedim. Herhalde dünya üzerinde bulunan 37 ülkede 70 üzerinde şehitliği yoktur. Bu şehitlikler tarihimizden gelen bir yapımız ve Türk insanını nelere kadir olduğunu gösteren bir yapıdır. Dolayısıyla bu anlamlı gecede, vatanı için şehadet mertebesine ulaşmış kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onların aramızda bulunan ya da bulunmayan anne ve babalarının ellerinden teker teker öpüyorum. İnşallah bu terör belasının üzerinden böyle atmosferleri birlikte yaşayarak, birbirlerini kucaklayarak, birlik ve beraberlikle üstesinden geleceğiz. Terörün amacı insanları öldürmek, insanları korkutmak, huzur bozmak, devlet nizamını ortadan kaldırmaktır. Ama Ramazan ayı boyunca biz şunu gösterdik. Terör bizi korkutamaz, hatta bu programlarda dayanışma içinde olduğumuz için biz terörü korkutacağız ve ülkemizden biz terörü bir daha gelmemek üzere kovacağız” dedi.
“Şehitlerimize ve gazilerimize sahip çıkalım ki gelecekte güzel günlerimiz olsun”
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ise "Bizler bugün yönetici konumunda olan insanlar olarak şehitlerimize ve gazilerimizin yakınlarına sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu yemekler bu birlikteliğin göstergesi gibidir. Bu güne kadar olduğu, beraber olma, yan yana olma acı ve tatlı bir arada olmak inşallah devam edecek. Bu organizasyonlar devam etmeli ki gelecekte daha güzel günler bizi beklesin inşallah. Bu duygu ve düşüncelerle herkesin Bayramını kutluyorum” diye konuştu.