Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her mahallede iftar veren Eyüp Belediyesi, bu kez Yeşilpınar Mahalle halkını iftar sofrasında buluşturdu.
On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte birlik ve beraberlik kültürünü pekiştirmek için her akşam farklı bir mahallede iftar veren Eyüp Belediyesi, bu kez Yeşilpınar Mahalle halkını iftar sofrasında buluşturdu. Vatandaşlara komşuluk bilincini aşılamak ve onları aynı sofrada buluşturmak için hazırlanan iftar programında yaklaşık 3 bin 500 kişi aynı anda oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadı. İftar programına katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, bütün masaları gezerek, vatandaşlarla sohbet etti. Ezanın okunmasıyla birlikte vatandaşlar dualar ederek oruçlarını açtı.
“SOKAK İFTARLARINA GELEN VATANDAŞLAR RAMAZAN AYININ MANEVİYATINI YAŞAMAK İÇİN GELİYORLAR”
Yeşilpınar Mahalle halkıyla birlikte yapacağı iftar öncesinde açıklamalarda bulunan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Biz Eyüp Belediyesi olarak Ramazan’da Eyüp Meydanında binlerce kişiyi sofrada ağırlıyoruz. Ama sadece Eyüp Meydanda değil, her mahallemizde de gördüğünüz gibi sokak iftarlarımızı yapıyoruz. Her mahallede sürekli olarak yaptığımız iftarların yanı sıra Haliç Etkinlik alanında da derneklerimizle birlikte Ramazan boyunca iftar sofralarımızı kuruyoruz. Burada binlerce kişi aynı sofrada buluşuyor. Buradaki insanların aslında burada verilen yemeğe ihtiyacı yok. Bu vatandaşların hepsinin amacı birlikte olmak, bu maneviyatı yaşamak için buraya geliyorlar” dedi.
“SOKAK İFTARLARI MAHALLE KÜLTÜRÜNÜN YENİDEN YERLEŞMESİNE KATKI SAĞLIYOR”
Sokak iftarlarında çocukların sayısının fazla olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Başkan Aydın, “Bu gün burada çocukların fazla olması çok dikkat çekiyor. Çocuklarımızın sayılarını fazla olması bizim açımızdan, geleneklerimizin yeniden ihya edilmesi ve hatırlatılması anlamında umut verici bir durumdur. İftar öncesinde sahnede tasavvuf müziği, Karagöz ve Hacivat gösterileri gibi oyunları oldu. Bu gösteriler çocuklarımızın küçük dünyalarında izler bırakacak etkinlikler. Bizimde çocukluğumuzda yaşadığımız gelenekleri bu günde yaşatmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar mahalle kültürümüzün yeniden yerleşmesine yönelik bir çalışma oluyor” diye konuştu.