Eyüp Belediyesi, okullarında dereceye giren liseli öğrencileri Bosna Hersek gezisine götürdü.
Eyüp Belediyesi okullarında dereceye giren liseli öğrencilere yönelik yurt dışı gezisi armağan etti. Eyüplü başarılı öğrenciler 10-15 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 5 günlük Bosna Hersek gezisine katıldı. Program, ekibin bugün Atatürk Havalimanı’ndan hareket etmesiyle başladı. 5 günlük gezi boyunca ülkenin tarihi ve kültürel alanlarını ziyaret edecek olan öğrenciler, program kapsamında yarın saat 12.30’da Srebrenitsa katliamını anacak. Program boyunca öğrencilere Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’da eşlik edecek. Geziye katılan öğrencilerden Ömer Faruk Can çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Gençlik merkezinde başarılı öğrenci olduğumuzdan dolayı Belediye Başkanımızın bize bir armağanı olarak Bosna Hersek’e gidiyoruz. Değişik bir heyecan var şuan üzerimizde. Bosna’nın değişik yerlerini dolaşacağız. Fark bir kültür görmek bize değişik şeyler katacak. Bize bu hediyeyi verdiği için Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Geziye katılmaya hak kazanan öğrencilerden Ömür Can Meşli ise, “Bu sene başarımızdan dolayı Belediye Başkanımız Remzi Aydın bizi Bosna Hersek’e götürüyor. Kendi imkanlarımızla gitmemiz zordu. Oradaki geçmişte yaşanmış olayları daha yakından göreceğiz. Sonuçta farklı, ülkemizden uzak bir yer. Neresi olursa olsun güzeldi zaten. Her okuldan beş öğrenci gidiyor. Bunlar seçilmiş oluyor. Okulda derslerinde sporda yada bu tarz yerlerde başarılı göstermişsen eğer okul müdürleri seni buna layık görüyor ve gidiyorsun. Bende bunların içindeyim. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Böyle ödüllendirdiği için” şeklinde konuştu.
Fatma Nur Yılmaz ise şöyle konuştu:
“Bu gezi bizim için çok büyük bir nimet. Çünkü bu ülkeye gitmek isteyen ve gidemeyen çok fazla insan var. Bu açıdan çok fazla önemli olduğumu düşünüyorum. Başkanımız Remzi Aydın’a ve burada bizimle ilgilenen öğretmenlerimize hepsine çok teşekkür ediyorum. Gideceğimiz ve gezeceğimiz yerlerde edineceğim bilgi ve donanımlar her zaman hayatımın bir köşesinde olacak bundan eminim.”