Bosna Hersek gezisine katılan Eyüplü öğrenciler, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile birlikte Mostar Köprüsü’nde bir araya geldi. Renkli görüntülerin oluştuğu gezide öğrenciler köprü önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın özel misafiri olarak Bosna Hersek’te bulunan Eyüplü öğrencilerin turu devam ediyor. Eyüp’te okullarında dereceye giren başarılı öğrencilerin ödüllendirildiği program kapsamında Bosna Hersek’e giden Eyüplü öğrenciler, Mostar Köprüsü önünde bir araya geldi. Mostar Köprüsü’nün tarihiyle ilgili bilgi alan öğrenciler, "Eyüp Sultan Gençliği burada Bosna’nın yanında" yazılı pankart açtılar.
Mostar Köprüsü’nün tarihi hakkında bilgi alan öğrenciler, Başkan Aydın’la birlikte kentin doğal güzelliklerini görme imkanı buldu. Öğrenciler ve Başkan Aydın köprüden suya atlayanları da dikkatle izledi. Öğrencilerle sohbet eden Başkan Aydın, onlarla birlikte köprü önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.
Gençlere yurt dışı ödülü devam edecek
Öğrencilerle bir araya gelen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, gençlerin Bosna Hersek’te bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Aydın, öğrencilerin geziyle Osmanlı İmparatorluğu’nun kültürel mirasını tanıdıklarını ve Srebrenitsa soykırımının izlerini yakından gördüklerini anlattı.
Gençlere sahip çıkan belediye olduklarını ifade eden Aydın, önümüzdeki yıllarda da bu gezilerin devam edeceğini dile getirdi. Aydın, "Öğrencilerimiz, medeniyet ve gönül coğrafyalarımızı gezip görerek, ufuklarını ve vizyonlarını geliştirsinler. Gençler, geçmişleriyle övünüp geleceklerine daha emin baksınlar. Kendilerine güvenen Müslüman Türk genci olarak yaşamlarına devam ettirip geleceklerine sahip çıksınlar" diye konuştu.
“TİKA’nın çalışmalarıyla gurur duyuyorum”
Balkanlar’ın birçok ülkesinde Osmanlı eserlerinin ihya edildiğini ifade eden Aydın, köprüler, hanlar, hamamlar, birçok eser restore edilerek bugün kullanıma açıldığını gördüğünü kaydetti. Aydın, hükümetin TİKA aracılığıyla bunu yaptığını ve insanların çalışmaları gördüğünü vurgulayarak, böylece tarihsel bağların da yeniden canlandığını aktardı.
Öğrencilerle Osmanlı’nın kültürel miraslarından Mostar Köprüsü’nün önünde olduklarını belirten Aydın, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın özel önem verdiği bir coğrafyadayız. TİKA’nın burada yaptığı çalışmalarla da ayrıca gurur duyuyoruz. Mostar’da ecdad yadigarı çok özel bir yer. Daha önce Bosna Hersek’e geldiğimde Mostar Köprüsü’nden atlayanı görmemiştim. Bugün atlayanı da gördüm. Heyecanlandım" dedi.
Mostar Köprüsü’nde geleneğin devamı olarak köprüden atlayan gençleri gören öğrenciler de, heyecanlı dakikalar yaşadıklarını belirtti. Öğrenciler Bosna Hersek’te bulunmaktan mutluluk duyduklarını, kültürel değerleri ve mirası görerek öğrendiklerini söyledi.