Eyüp Belediyesine bağlı Eyüp Gençlik Merkezi öğrencileri, Afrika’da su kuyusu açabilmek için yardım kermesi düzenledi. Eyüp Meydanı’nda açılan kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Eyüp Belediyesine bağlı Eyüp Gençlik Merkezi öğrencileri, Afrika’da su kuyusu açabilmek için yardım kermesi düzenledi. Öğrenciler, kendi imkanlarıyla hazırladıkları yiyecekleri Eyüp Meydanı’nda vatandaşların beğenisine sundu. Elde edilen gelirle Afrika’da su kuyusu açılması hedeflenen kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Eyüp Gençlik Merkezi sorumlusu Harun Yılmaz, “Eyüp Gençlik Merkezi öğrencilerimizle birlikte Afrika’da bir su kuyusu açmayı düşünüyoruz. Bunun için kermes düzenledik. Afrika’da suyun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve öğrencilerimiz de bunun farkında. Su kuyusu açarak inşallah hayırlı bir işe vesile oluruz. Eyüp Belediyesi olarak bu tür sosyal sorumlulukların altına imza atmak istiyoruz. Başkanımız Remzi Aydın’a da bize verdikleri destek için çok teşekkür ediyoruz. Buradaki bütün her şeyi evden öğrencilerimiz getiriyor” dedi.
Projenin yöneticisi olan Tarih Öğretmeni Elif Çetin ise, Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın desteğiyle bu işe başladıklarını belirterek, “Belediye başkanımızın desteğiyle bu işi başlattık. Amacımız Afrika’daki din kardeşlerimize Gençlik Merkezi olarak su ulaştırabilmek. Projemiz kurum içerisinde başladı. Cumartesi ve Pazar olmak üzere bu alan bize iki gün tahsis edildi. İnşallah kardeşlerimize en kısa zamanda kuyularını ulaştırırız” diye konuştu.
“Biz onlara kendi öğrenci elimizle destek sağlamaya çalışıyoruz”
Gençlik Merkezi öğrencisi Sena Topaloğlu, Afrika’da susuzluktan ölen milyonlarca insan olduğunu belirterek, “Biz Geçlik Merkezi olarak bir sosyal sorumluluk projesi başlatmaya karar verdik. Afrika’da bir su kuyusu açmak için bugün bu kermesi düzenliyoruz. Afrika’da susuzluktan ölen milyonlarca çocuk ve birçok insan var. Biz onlara kendi öğrenci elimizle gerek harçlıklarımızla, gerek emeğimizle, gerekse vaktimizle destek sağlamaya çalışıyoruz. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Remzi Aydın’a çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.