Eyüp Belediyesinin ev sahipliği ile düzenlenen "Necip Fazıl Günleri" ödül töreniyle sona erdi. TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, “Programı düzenlerken, Necip Fazıl’ın ruhunu, davasını yaşatma niyeti ile yola çıktık” dedi.
Eyüp Belediyesi, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi iş birliğiyle düzenlenen Necip Fazıl Günleri sona erdi. Eyüp Caferpaşa Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen Necip Fazıl Şiirleri Okuma Yarışmasında, Göktürk Ali Rıza Özderici ve Anadolu Lisesinden Yiğitcan Karausta birinciliğe, Eyüp Anadolu Lisesinden Adem Gökçe ikinciliğe, Rami Anadolu Lisesinden Talha Sunman üçüncülüğe layık görüldü. Etkinlikte dereceye giremeyen öğrencilerde düşünülerek, tüm katılımcılara Kısakürek’in "Çile" kitabı armağan edildi.
Eyüp Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Davut Akgül, Necip Fazıl Günleri boyunca panel, söyleşi, okul programı ve sergi etkinliklerinin düzenlendiğini belirterek, "En güzeli de Necip Fazıl Kısakürek ile teşriki mesaide bulunmuş Mustafa Yazgan beyefendiyi dinledik. 70 yaşını aşmış birinin, nasıl şevk ve coşkuyla konuştuğuna tanık olduk. Necip Fazıl’la bir arada bulunmuş insanlardaki ruhu görüp, bizlerde de daha fazlası olması gerektiğini gördük" diye konuştu.
“O BİR GENCE ULAŞTIĞIMIZ ZAMAN ASIL HEDEFİMİZE ULAŞMIŞ OLACAĞIZ”
TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı ise, TYB olarak düzenledikleri her etkinlikte "bir gence ulaşmak" hedefiyle yola çıktıklarını kaydederek, "Etkinlik sırasında Mustafa Yazgan hocamızı dinleyen bir genç kendisine ’Hocam, sizi dinledikten sonra Necip Fazıl’ı daha çok okumaya karar verdim’ demiş. İşte bizim hedefimiz de büyük kitleler, büyük topluluklar değil, o bir gence ulaştığımız zaman asıl hedefimize ulaşmış olacağız" dedi.
TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, programı düzenlerken "Necip Fazıl’ın ruhunu, davasını yaşatma niyeti" ile yola çıktıklarını ifade ederek, Eyüp Belediyesinin özellikle son bir yılda çok güzel işler yaptığını söyledi, başka belediyelere örnek olmasını diledi.