Eyüp Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile 29 Mayıs İstanbul’un Fethi kapsamında gerçekleştirdiği 10 günlük Gençlik ve Fetih Şöleni tüm hızıyla devam ediyor. Etkinliklerde bugün dragon yarışlarının ardından Fatih Sultan Mehmet Han ile Akşemsettin Hazretleri’nin canlandırıldığı bir sahne performansı sergilendi.
Eyüp Belediyesi’nin gençlere ve çocuklara yönelik önemli çalışmalarından biri olan Gençlik ve Fetih Şöleni birbirinden ilginç ve keyifli etkinlikler devam ediyor. 29 Mayıs gününe kadar devam edecek şölende gençler hem sportif, hem kültürel alanlarda gerçekleştirilen etkinliklere katılarak gönüllerince eğlenme fırsatı da buluyorlar.
Hafta sonu Haliç’te gerçekleştirilen ve büyük çekişmeye sahne olan dragon yarışlarının ardından etkinlik alanında Fatih Sultan Mehmet Han ile Akşemsettin Hazretleri’nin canlandırıldığı bir sahne performansı sergilendi. Fatih Sultan Mehmet’i canlandıran oyuncunun beyaz atı ve mehter ekibinin eşliği ile alana gelişi büyük alkış aldı.
Fatih Sultan Mehmet’in "Şeyhim Akşemseddin Hazretleri ile beraber yaptığım zikrin lezzetine dünyaları bile değişmem. Eğer Şeyhim izin verseydi zikir yolunu tercih eder, saltanatı terk ederdim" dediği ve büyük önem verdiği Akşemsettin Hazretleri ile ilgili gösteri Eyüplü gençler tarafından da ilgi ile takip edildi.