Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen toplu sünnet etkinliğinde çocuklar erkekliğe ilk adımını attı. Her yıl düzenlenen sünnet şöleni, bu yıl darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler nedeniyle yapılmadı.
Eyüp Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği toplu sünnet şöleni, devletin silahını milletine yönelten ve 238 vatandaşımızın ölümüne, 2 bin 191 vatandaşımızın da yaralanmasına sebep olan hainlerin darbe girişimi nedeniyle bu yıl sönük geçti. Başkan Remzi Aydın’ın talimatıyla sünnet ameliyatı gerçekleştirilen çocuklar için herhangi bir kutlama ve şölen yapılmadı.
Eyüp ilçesinde ikamet eden belediyeye başvuran ailelerin çocukları için gerçekleştirilen toplu sünnet işlemi Eyüp Belediyesi’nin anlaştığı özel bir hastanede uzman doktorlar tarafından yapıldı. Çocukların heyecanına tanıklık ettiklerini belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, esas amacın ailelere destek olmak olduğunu söyledi.
6 aylık ile 14 yaş arası toplam 610 çocuğu kapsayan sünnet işleminde, belediye tarafından çocuklara sünnet kıyafetleri de dağıtıldı.