Maltepe’de Fikret Otyam Sanat Evi’nin açılışına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kent kültürünü yaygınlaştırmanın, kentte yaşamanın tadına varmanın yolu sanata değer vermektir” dedi.
Maltepe Küçükyalı Mahallesi Bağdat Caddesi’nde hizmete açılan Fikret Otyam Sanat Evi’nin açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Fikret Otyam’ın ailesi ile çok sayıda vatandaş katıldı.
"Kentte yaşamanın tadına varmanın yolu sanata değer vermektir"
Gazeteci ve yazar Fikret Otyam’ın eserlerinin sergileneceği sanat evinin açılışında konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanımız üzerine düşen görevi yerine getirmiş durumda. Kent kültürünü yaygınlaştırmanın, kentte yaşamanın tadına varmanın yolu sanata değer vermektir. Kent estetiği dediğimiz bir kavram çıktı. Bulunduğumuz kentte caddeler, sokaklar, ağaçlar, çiçekler bunlarla bezendiği zaman aslında bir kent yaşanabilir konuma gelmiş oluyor. Bu kenti aynı zamanda sanatla süslemek gerekiyor” dedi.
“Röportaj sevgisini bana aşılayan Fikret Otyam oldu”
Fikret Otyam ile ortaokul yıllarında tanıştığını belirten Kılıçdaroğlu, “Röportajları vardı. Ben ortaokul öğrencisi iken Cumhuriyet gazetesinde Fikret Otyam okurdum. Röportaj sevgisini bana aşılayan Fikret Otyam oldu. Ayrıca kamerasıyla çektiği fotoğraflar Güneydoğu dramını yansıtmasından bize Güneydoğu’yu daha yakından tanımamıza imkân verdi. Hoşgörünün, insan sevgisi olan yüreğinde, insan sevgisi taşıyan hiç kimseye kötülük yapmayı düşünmeyen, dostla her zaman dost olan yüreği büyük bir insandı Fikret Otyam” şeklinde konuştu.
“Maltepe’de yaşıyor olması Maltepe’ye ayrı bir güzellik katacaktır”
“Bugün burada olmasını çok arzu ederdim” diyen Kılıçdaroğlu, “Ama aramızdan ayrıldı. Onu sonsuzluğa uğurladık. Bu merkezde o artık yaşayacaktır. Fikret Otyam. Sadece bizim değil, sadece Türkiye’nin değil dünyanın önemli yazarlarından birisidir. Onun Maltepe’de yaşıyor olması Maltepe’ye ayrı bir güzellik katacaktır” ifadelerini kullandı.