Filistin’in Qalgilya Şehri Belediye Başkanı Othman Dawood ve beraberindeki heyet; geçtiğimiz aylarda bir dizi temasta bulunmak üzere Filistin’e giden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a bir iade-i ziyarette bulundu.
Qalgilya Belediye Başkanı Othman Dawood ve eşi, Qalgilya Belediye Başkanı Başdanışmanı Anwar Shanti ve eşi, Filistin Dostluk Derneği Başkanı Hazem Antar, Filistin Dostluk Derneği Başkan Yardımcısı Mohammed Milhem’den oluşan heyetin ziyaretinde Türkiye-Filistin dostluk ilişkileri ve Kağıthane’deki mevcut projeler konuşuldu. Filistin temaslarında kendileriyle çok yakından ilgilenildiğini belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç; ‘’ Burada sizi ağırlamaktan oldukça memnunuz. İkinci evinize hoş geldiniz. Filistin’e gittiğimizde Filistinlilerin yoğun sevgisiyle karşılandık ve biz de orada kendimizi evimizde hissettik. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti, devleti ve milletiyle Filistin halkının daima yanında olmuştur. Geçtiğimiz günlerde çok önemli bir hadise yaşandı. Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın üç yıllığına dönem başkanı ülke oldu. İnanıyorum ki İslam ülkeleri arasındaki birlik ve beraberlik yeni dönemde daha güçlü bir şekilde tesis edilecektir ve bu vesileyle Filistin’in şu anki birçok sorunu çözüme kavuşturulacaktır’’ dedi.
Qalgilya Belediye Başkanı Othman Dawood ise Başkan Kılıç’a Filistin konusundaki hassasiyetinden ötürü teşekkür ederek şu şekilde konuştu:
‘’Bizi burada çok güzel ağırladınız. Filistin halkı en büyük desteği Türklerden gördü. Evlerimizde, iş yerlerimizde Filistin bayraklarının yanına Türk bayrakları asıyoruz. Siz bizim dünyaya sesimiz oldunuz. Her şey için teşekkür ediyorum. Kağıthane’yi de çok beğendik. En çok temizliği dikkatimizi çekti".
Ziyaretin ardından Başkan Kılıç ve misafir heyet karşılıklı hediyeleşerek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Kılıç’a kabulde Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Öztekin ve Özel Kalem Müdürü Levent Dirice eşlik etti.