İstanbul Görmeyenler Gençlik ve Spor Kulübü ile Öz Alibeyköy U 16 oyuncuları futbol müsabakasında karşı karşıya geldiler. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın da izlediği karşılaşmayı İstanbul Görmeyenler Gençlik ve Spor Kulübü 5-2 kazandı.
Engelliler Haftası münasebetiyle Eyüp Belediyesi Alibeyköy Spor Kompleksi’nde gerçekleşen etkinlikte Sesi Görenler Futbol Ligi takımlarından İstanbul Görmeyenler Gençlik ve Spor Kulübü, Öz Alibeyköy Spor Kulübü ile futbol karşılaşması gerçekleştirdi. Öz Alibeyköy U 16 oyuncularının gözlerini bağlayarak çıktıkları karşılaşmayı İstanbul Görmeyenler Gençlik ve Spor Kulübü 5-2 kazandı.
Eyüp Kaymakamlığı, Eyüp İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Eyüp Belediyesi’nin birlikte düzenledikleri etkinliğe katılan Başkan Remzi Aydın, amacın engellileri fark etmek olduğunu belirterek, "Bugün görme engelli kardeşlerimizle Öz Alibeyköy Spor Kulübü bir maç yaptılar. Ben de onlarla birlikte olmak istedim. Buradaki amaç engelli kardeşlerimizi farketmek, onlarla ilgili farkındalık oluşturmak ve empati yapmak. Tabii sağlığımızın da kıymetini bilmek, onların da birey olarak nasıl yaşamlarını sürdürdüğünü göstermek. O anlamda amaçlanan bir projeydi. Bundan sonraki süreçte de bu tür projelerimiz devam edecek. Toplumsal katkı anlamında çalışmalarımız sürecek" diye konuştu.
İstanbul Görmeyenler Gençlik ve Spor Kulübü oyuncularından görme engelli futbolcu Çağrı Yıldırım, iki yıldır futbol oynadığını kaydederek, "Hem farkındalık yaratmak hem de burada bir eğlence ortamı sağlayarak çok güzel bir organizasyon oldu. Bizim bu oyunun biraz daha farklı kuralları oluyor. Gören oyuncular da gözlerini kapatarak bizleri anlamaya çalıştılar onlara da teşekkür ediyorum" dedi.
İstanbul Görmeyenler Gençlik ve Spor Kulübü uluslararası müsabakalarda çeşitli dereceler kazanmıştı. Engellilerin oluşturduğu takımda sadece kaleciler görüyor ve takım toplam 5 kişiden oluşuyor. Futbolcular topa yerleştirilen bir zil vasıtası ile duyarak futbol oynuyorlar.