Gaziosmanpaşa’da düzenlenen sünnet şöleninde bin 200 çocuk erkekliğe ilk adımını attı. Şölende gönüllerince eğlenme imkanı bulan minikler unutamayacakları bir gün geçirirken, etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen toplu sünnet şöleninde yüzlerce çocuk erkekliğe ilk adımı attı. Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı’nda düzenlenen sünnet şölenine aileleriyle birlikte katılan minikler, kendileri için hazırlanan özel programda gönüllerince eğlenme imkanı buldu. Her türlü ihtiyacı belediye tarafından karşılanan çocuklar palyaço, Hacivat-Karagöz, sihirbaz ve jongler gösterileri ve eğlenceli yarışmalarla unutamayacakları bir gün geçirirken, aileler de çocukların sevincine ortak oldu. Toplu sünnet şöleni için günler öncesinden kayıtlar doldu. Sünnet olacak minikler sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra uzman hekimler tarafından hijyenik koşullarda sünnet edildi.
“GAZİOSMANPAŞA’DA SÜNNET ŞÖLENİYLE BİRLİKTE İKİ FETİHİ BİRDEN KUTLUYORUZ”
Sünnet şölenine katılarak çocukların heyecanına ortak olan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Çocukların mutluluğu için her yıl böyle geleneksel bir sünnet şöleni tertip ediyoruz. Çocuklarımızın bu mutluluğunu paylaşmak için böyle bir program tertip ettik. Bin 200 çocuğumuzun bütün ihtiyaçlarını karşılayarak bugün iki fethi birden kutluyoruz. Bugün İstanbul’un fetih kutlamalarını yapıyoruz. Ama burada da çocuklarımızın ayrı bir fetih kutlamasını yapıyoruz. Bizde aileleriyle birlikte onların erkekliğe ilk adımlarını attıkları zaman yanlarında olmayı istedik” dedi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak bütün sünnetle ilgili masrafların karşıladıklarını söyleyen Başkan Usta, “Çocuklarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Şölen kapsamında bin 200 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Sünnet sonra bu şöleni tertipliyoruz, bu şölenlerde onlar eğleniyor ve bizlerde onlara küçük hediyeler veriyoruz. Önce kayıtlarını alıp, daha sonra hastanelerde doktorlar eşliğinde sünnetlerini yapıyoruz” diye konuştu.
Sünnet şöleninde aileler çocuklarıyla birlikte doyasıya eğlendi. Sünnet olmaya kardeşiyle birlikte gelen Can Burak, “Kardeşimle sünnet olacağım, heyecanlıyım ama hiç korkmuyorum” şeklinde konuştu.
Oğlunu sünnet ettirecek olan Nevzat İnan ise, “Çok mutluyum, biraz geç oldu ama çok gururluyum” ifadelerini kullandı.
Oğlunu sünnet ettirmek için gelen Sinan Yeğin, “Sünnet şölenine geldik, belediyemize etkinlikten dolayı çok teşekkür ederiz. Çocuklarımızın erkekliğe ilk adımını atmasından dolayı ayrı bir mutluluğumuz var” dedi.