Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden de görüş alınarak hazırlanan Torba Kanun’da yapılan değişiklikle, kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan ilan edilen bölgelerde dönüşüm çalışmalarının büyük bir hızla başlayacağı belirtildi.
10 Nisan 2016 tarihli ve 29680 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Kanun’un kentsel dönüşümde önemli değişiklikler getirdiği kaydedildi. Torba Kanun’da kentsel dönüşümde uygulamada ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda yapılan değişikliklerin ilçenin ihtiyaçlarına cevap vereceği açıklandı.
Uzmanlar, Torba Kanun’da yer alan maddelerin Kentsel dönüşümü kolaylaştıracağı ve daha cazip bir hale getireceğini vurguladı.
Bu değişikliklerle birlikte Gaziosmanpaşa’da hak sahiplerinin büyük çoğunluğunun onay verdiği bir kentsel dönüşüm alanında, birkaç hak sahibi tarafından suni gerekçelerle sekteye uğratılan çalışmaların önünü açtığı ve çalışmaların hızla başlayacağı kaydedildi.Torba Kanun ile getirilen diğer değişikliklerin de riskli binalar açısından uygulamayı daha da kolaylaştırma ve hızlandırma amacı taşıdığı ifade edildi. Torba Kanun’un, bu kanunun hazırlanmasında önemli bir katkı sunan Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından belirlenen riskli alanlarda kentsel dönüşüme doping etkisi yaptığı, çalışmalara büyük bir hız ve ivme katacağı belirtildi.