Zeytinburnu Bilgi Evleri, öğrencilerin gelişimine destek olmak ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak adına düzenlediği güz dönemi kulüp ve atölye çalışmalarına merhaba diyor.
Zeytinburnu Bilgi Evleri, öğrencilerin hayallerinin peşinden koşmaları ve çekirdekten itibaren en mükemmel bir biçimde yetişmeleri için farklı ortamlar hazırlamaya devam ediyor. Quiling’den Akıl ve Zekâ Oyunları’na, Öykü Yazarlığı’ndan Bilişim ve İnternet’e, Fen ve Teknoloji’den Polimer Kil Kulübü’ne varıncaya kadar birçok yeni kulübüyle öğrencileri geleceğe hazırlayan Bilgi Evleri, üyelerine geleneksel sanatların inceliklerini, stratejik düşünme biçimlerini ve en yenilikçi sanat kollarının temellerini verecek.
6 Bilgi Evi’nde 22 farklı başlıkta açılacak toplam 43 kulüp ile üyelerinin gelişimine katkıda bulunacak olan Bilgi Evleri, aynı zamanda üyelerine kendi yeteneklerini keşfetme fırsatı da tanımış olacak. 20 kişiden oluşacak her kulübün, 32 hafta boyunca devam edecek olan faaliyetlerine toplamda bin üye katılacak. İlköğretim 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda okuyan öğrencilerin katılabileceği bu kulüplere kayıtlar 26 Eylül’de başlayıp 15 Ekim 2016’ ya kadar devam edecek. 17 Ekim itibariyle başlayacak olan kulüp çalışmaları 27 Mayıs’ ta sona erecek.
Evden okula, okuldan atölyeye
Bilgi Evleri, kulüp çalışmalarının yanı sıra sanata ilgi duyan öğrencilere yönelik de atölye çalışmaları düzenliyor. 32 hafta boyunca konusunda uzman hocalardan eğitim alacak öğrenciler, okulla beraber yürütecekleri kültür sanat kurslarında kendilerini geliştirme fırsatını yakalayacak. Atölye çalışmalarıyla gençleri, vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmeye teşvik etmek istediklerini ifade eden bilgi evi öğretmenleri, 27 Mayıs 2017 tarihine kadar sürecek olan kültür sanat kurslarında geleceğin bilge neslini yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Kurstaki eğitimlerini tamamladıktan sonra ömür boyu yanlarında taşıyabilecekleri bir bilgiyi kazanacak olan öğrenciler, 11 ayrı atölyede yeteneklerini keşfetme fırsatını yakalayacak. 26 Eylül - 15 Ekim 2016 tarihleri arasında kayıtları gerçekleştirilecek olan atölye çalışmaları 17 Ekim’de başlayacak.
Kulüp ve atölye çalışmalarında başarı gösteren üyelerin yıl sonunda ödüllendirileceği faaliyetlerle ilgili konuşan Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri Koordinatörü Necmettin Işık, “Hayattan beklentilerinin ve hayallerinin ne olduğunu bilen, denemekten vazgeçmeyen, yaşadığı dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek isteyen tüm öğrencilerimizi kulüp çalışmalarına davet ediyoruz” dedi.