Güngören Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan yemek kursu geleceğin aşçılarına rehberlik ediyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yemek kursu kapsamında 16-25 yaş aralığındaki Güngörenli gençlere aşçılık eğitimi veriliyor.
Güngören Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle açılan yemek kursu devam ediyor. Güngören Halk Eğitim Merkezi yemek eğitmeni Hanife Başhan öncülüğünde yemek ve mutfak kültürüne yönelik teorik ve pratik eğitim alan kursiyerler, hünerlerini yaptıkları birbirinden lezzetli yemeklere yansıtırken adeta usta aşçılara taş çıkartıyor. Aldıkları eğitim ile yemek konusunda önemli püf noktaları öğrenen ve farklı lezzetleri keşfederek, önemli tarifler öğrenen kursiyerler, öğrendiklerini uygulamalı olarak hayata geçirme fırsatı da yakalıyorlar. Kurs süresi boyunca derslerde, bıçak kullanımı, doğrama teknikleri, mutfak düzeni, ara sıcak, çorba, zeytinyağlı, sıcak yemek ve pasta yapımı üzerine eğitim alan kursiyerler; masa düzeni, servis, sunum ve süsleme ile ilgili de pek çok bilgi ediniyor.
120 saat sürecek eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı aşçılık belgesinin de sahibi olacak. Mutfakta vakit geçirmekten zevk alan kursiyerler bir yandan hobi edindikleri alanda kendilerini geliştirirken diğer yandan da iş hayatları için fayda sağlayacak bir sertifikaya sahip oluyor.
Kurs sayesinde aşçılık becerileri noktasında kendilerini geliştirmenin sevincini yaşadıklarımı belirten kursiyerler; yemek yapmanın, sunmanın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Açılan kurslarda bilmedikleri birçok yemek çeşidini öğrendiklerini ve yeni yeni bilgiler edindiklerini belirten geleceğin aşçı adayları, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman’a ve kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.