Güngören Belediye Meclisi, darbe girişiminin ardından ortak bildirge yayınladı. AK Parti ve CHP gruplarının imzaladığı ortak bildirgede, "Aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini kınıyoruz" denildi.
Güngören Belediye Meclisi, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman başkanlığında toplandı. Toplantının konusu 15 Temmuz gecesi bir grup cuntacı tarafından yapılan askeri darbe girişimi oldu. Darbe girişimi hakkında ortak bildirge yayınlanan toplantıda CHP Grup Başkan Vekili Ergün Edepali ve AK Parti Grup Başkan Vekili Yüksel Akyol da konuşma yaptı.
CHP Grup Başkan Vekili Edepali, "Darbeler toplum hafızamızda geri dönülmez izler bırakmış elim hadiselerdir. Çünkü halka rağmen yapılmış hiçbir girişim ne Türkiye’de, ne dünyada kalıcı bir huzuru getirmedi, getiremeyecektir" dedi.
AK Parti Grup Başkan Vekili Akyol ise, "Ben bu destanı yazan, milletine bağlı ordu ve emniyet mensuplarımıza, siyasi partilerimize ve onların sayın liderlerine, can siperane mücadele veren medya mensuplarımıza ve meydanları darbecilere dar eden, darbecilerin hedefindeki kurumların önüne etten duvar ören halkımıza minnettarım" şeklinde konuştu.
Grup başkan vekillerinin konuşmalarının ardından, toplantıyı yöneten Belediye Başkanı Karaman, darbe girişimi hakkındaki ortak bildirgeyi okudu. Karaman’ın okuduğu bildirgede, "Bizler Güngören halkının temsilcisi Belediye Meclisi çatısı altındaki meclis üyeleri olarak aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yönelik, 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine bir kara olarak girmiştir. Darbeye direnirken şehit olan kardeşlerimizi de rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.