Güngörenli çocuklar yaz tatilini ve sıcak havaları, Aliya İzzetbegoviç Parkı’na kurulan Aqua Park’ta hem serinleyerek hem eğlenerek değerlendiriyorlar.
Güngören Belediyesi’nin her geçen yıl, öğrencilerin isteklerine cevap verecek nitelikte branşlarla, geliştirdiği yaz okulları programı bu yıl da devam ediyor. Güngören’de ikamet eden ve yaz tatilinde şehirde kalan çocuklar için, tatili dolu dolu geçirmeleri, yaşıtlarıyla bir arada olmaları, çocukluklarını doyasıya yaşamaları ve zamanı verimli kullanmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen yaz okulu programı kapsamında Güngören Belediyesi bu yıl da ilçede su parkı hazırladı. Güngören Belediyesi, ilk olarak 2012 yılında okul bahçelerinde mobil eğlence havuzu kurarak Güngörenli çocukları Aqua Park ile buluşturmuştu. Yaz sezonunun başlamasıyla ve okulların tatile girmesiyle birlikte çocukların sabırsızlıkla beklediği Aqua Park bu yıl da çocukların en keyifli yaz eğlencesi oldu.Yaz okullarına, belediye Beyaz Masa ya da Kültür İşleri Müdürlüğü’ne bir fotoğraf, çocuk ve veli kimlikleri ile başvuruda bulunuluyor. Aqua Park sabah 09.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Salı, Perşembe, Cumartesi günleri erkek çocukları, çarşamba, cuma, pazar günleri 09.00-18.00 saatleri arasında kız çocukları istediği herhangi 1 saatlik seansta Aqua Park’ın keyfini çıkarıyor.
Su, eğlence ve güneşin buluştuğu mobil eğlence havuzunda çocukların eğlenmesi için her şey düşünüldü. Çocuklar, kendileri için tasarlanan yüzen oyuncaklar ve kaydıraklarıyla suyun en eğlenceli haliyle tanışıyorlar. Bu kapsamda Aliya İzzetbegoviç Parkı’nda hizmete giren Aqua Park’ta sınırsız eğlence, macera, heyecan ve keyif dolu bir günün tadını çıkartan Güngörenli çocuklar, gün boyunca çılgın kaydıraklarda adrenalini en üst seviyede yaşıyor. Güngörenli minikler, haziran ayında başlayan Aqua Park keyfini ve ayrıcalığını Ağustos ayının sonuna kadar çıkarmaya devam edecekler.
“Bugün attığımız sağlam adımlar, gelecekte büyük ve anlamlı değerlere dönüşecek”
Çocukların yaz tatillerini dolu dolu geçirmeleri için büyük çaba gösterdiklerini dile getiren Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman “ Çocuklarımıza Güngören’de daha iyi yaşam imkânları sağlamak üzere gece gündüz çalışıyoruz. Biliyoruz ki; bugün attığımız sağlam adımlar, gelecekte büyük ve anlamlı değerlere dönüşecek. Bunun bilinciyle çocuklarımıza yönelik proje ve hizmetlere belediye olarak ayrı bir önem veriyoruz. Çocuk ve gençlerimizin eğitsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda yaşam kalitesini arttırma hedefiyle onlara yönelik hizmetlerimizi planlıyoruz. Çocuklarımızın oyun, spor, kültürel etkinlikler, eğlenme, eğitim, dinlenme, korunma ihtiyaçlarının karşılanması bizim birincil önceliklerimiz arasında. Bu kapsamında çocuklarımızın yaz aylarında hoşça vakit geçirebilmeleri amacıyla her yıl yaz spor okullarımızı hizmete sunuyoruz. Çocuklarımıza öz güven kazandıracak yatırımlara ve hizmetlere devam ediyoruz. Bunlardan biri olan portatif aqua park, yarım günde hazır hale geliyor ve havuzun suyu her gün yenileniyor. Tek amacımız, gelişmiş bir toplum için, iyi eğitim almış bireyler yetiştirmek. Bu amaç için var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.