Çekmeköy’deki Demokrasi Nöbeti’ne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Milletimizin özgür medyası da burada üzerine düşeni yaptı" dedi.
Çekmeköy Taşdelen Meydanı’nda İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Milliyetçi Hareket Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Cenap Yağmur, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve sanatçılar Çekmeköylülerle omuz omuza nöbet tuttu.
Çekmeköy’deki Demokrasi Nöbeti’ne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türk medyasına sergiledikleri tutum için de teşekkür ederek şunları söyledi: “Geçmişte 1960 ihtilali yaşamış birisiyim. O dönemde radyo evini, PTT’yi işgal eder ve sözde bildiriler yayınlarlardı. Herkes susardı, zannederlerdi ki tüm Türkiye bitti ve kimse kıpırdamazdı. Öyle zannettiler ki TRT’yi işgal ettiler. Ama o gün bugün değil ki. Özgür medyamız üzerine düşeni yaptı ve sizler de tank mermi uçak hiçbir şey gözetmeksizin meydanlara yürüdünüz. Gittiğimiz her toprakta medeniyet adına izler bırakmışız. Büyük bir milletiz. Yine bir destan yazdınız. İşte bu duruşumuzun devamı olması lazım ki birileri dersler alsın ve bir daha tenezzül edemesin. Bu nöbetler çok kutsal”.