Ramazan ayı dolayısıyla 30 gün boyunca Zeytinburnu ilçesinin beş farklı noktasında iftara yetişemeyen vatandaşlar için sıcak çorba ikramı yapılmaya devam ediyor. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da Cevizlibağ tramvay durağında vatandaşlara ikramda bulunarak, iftarını vatandaşlarla beraber açtı.
Zeytinburnu Belediyesi, İstanbul trafiğinden ve yoğun iş temposundan dolayı evlerine ya da iftar yapacakları yerlere yetişemeyen vatandaşlar için beş farklı noktada sıcak çorba ikramında bulunuyor. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da Cevizlibağ tramvay durağında vatandaşlara sıcak çorba ikram ederek iftarını vatandaşlarla birlikte yaptı. Ramazan Ayı boyunca Zeytinburnu Belediyesi önünde, Cevizlibağ tramvay istasyonu çıkışında, Kazlıçeşme’de, Marmaray, Panaroma 1453 Müzasi’nin önünde olmak üzere beş farklı noktada iftara yetişemeyen vatandaşlar için ikramlar yapılacak. İftarını Cevizlibağ’da açan vatandaşlar da iftariyeliklerden alarak belediyenin uygulamasından çok memnun olduklarını dile getirdiler.
“İFTARA YETİŞEMEYEN VATANDAŞLARA BİZDE BU İKRAMLARI SUNUYORUZ”
Zeytinburnu’nda beş farklı noktada çorba ikramında bulunduklarını dile getiren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “İstanbul’un yoğun temposundan trafiğinden evine iftara yetişemeyen vatandaşlara biz de bu ikramları sunuyoruz. Cevizlibağ İstanbul’un yoğun noktalarından bir tanesi. Marmaray, Kazlıçeşme yine oldukça hareketli noktalardan biridir. İnsanlar iftar vaktinde evlerine ulaşamıyorlar, bizde iftariyeliklerimiz çorba, hurma, su ve ekmeğimizi onlara ikram ediyoruz” dedi.
“15 GÜNDÜR HER ZAMAN İFTARIMI BURADA AÇIYORUM”
Zeytinburnu Belediyesi’ne çorba ikramından dolayı teşekkür eden İsmail Yıldız, “15 gündür her zaman iftarımı burada açıyorum. Benim için çok güzel oluyor, uğraşan ilgilenen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
“TÜRK MİSAFİR PERVERLİĞİNE UYGUN BİR DAVRANIŞ”
Her gün Cevizlibağ tramvay istasyonunu kullandığını belirten Mustafa Erbey, “Genellikle denk geliyorum. Çok iyi bir düşünce, belediyelerin karşılık beklemeden böyle bir hizmet vermesi çok güzel bir şey. Türk misafirperverliğine uygun bir davranıştır” diye konuştu.