Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen bin 500 kişilik İkitelli Şenevler Camii’nin açılışı bayram namazıyla gerçekleştirildi.
Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen İkitelli Şenevler Cami’nin açılışı ilk bayram namazının kılınmasıyla gerçekleştirildi. AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve vatandaşların da yoğun ilgisiyle gerçekleşen açılışın ardından camide ilk bayram namazı kılındı.
Protokol vatandaşla bayramlaştı
Başkan Karadeniz, tüm cemaatin bayramını tebrik ederek, caminin Küçükçekmece’ye hayırlı olması temennisinde bulundu.
Dış cephesi Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii’nden esinlenerek Pınarhisar’ın küfeki taşı ile yapılan, bin 500 kişilik cemaat kapasitesine sahip İkitelli Şenevler Camii, engellilere kolaylık sağlaması bakımından da önem taşıyor.
Engelsiz camii
Atatürk Mahallesi’nde 1840 metrekare alan üzerine inşa edilen İkitelli Şenevler Camii’nde iki adet 12 kişilik derslik, bir adet 24 kişilik derslik, bir adet eğitmen odası, gasilhane, 327 metrekare çok amaçlı salon ve şadırvan yer alıyor. İkitelli Şenevler Cami’nde engelliler için ise özel olarak tasarlanmış tuvalet ve abdest alma yeri bulunuyor. Ayrıca Küçükçekmece Belediyesi tarafından engelli vatandaşların engelsiz bir şekilde camiye ulaşması sağlanıyor.