Ünlü ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Eyüp Belediyesi tarafından Eyüp Camii Meydanı’nda düzenlenen programa konuşmacı olarak katıldı.
Eyüp Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında her akşam farklı bir hocanın katılımıyla Eyüp Sultan Camii Meydanı’nda düzenlediği ‘Sohbet Meclisi’ adlı programın bu akşamki konuğu ünlü ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu oldu. Eyüplülerin ve Eyüp’e ziyarete gelen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda Döngeloğlu, ibadet, güzel ahlak ve sahabe yaşantısı hakkında bilgiler aktardı. Döngeloğlu’nun konuşma yaptığı sırada vatandaşlar, hocanın sürekli olarak fotoğrafını çekti.
“SİZLER SİYAH ÇOCUKLARI HAYVANAT BAHÇESİNDE SEYRETTİREN AHLAKSIZ BATISINIZ”
Ömer Döngeloğlu, etkinlik kapsamında Ramazan ayının önemi ve kültürel hayatımızdaki yerinin yanı sıra çeşitli konulara da değindi. Avrupa ülkelerinin insanlık dersi vermeye çalışmasına tepki gösteren Döngeloğlu, “Sizler siyah çocukları maymun yavrusu gibi hayvanat bahçesine koyup bilet karşılığında insanı insana seyrettirmiş ahlaksız Batısınız. Sizin bize insanlık öğretecek bir tarafınız yok” dedi.
“PEYGAMBER EFENDİMİZ, KURU TOPRAĞA OTURARAK KARDEŞLERİYLE YAN YANA, ’BEN KURU ET YİYEN BİR İNSANIM’ DEMİŞTİ”
Döngeloğlu, şöyle konuştu: “Neyi kaybettiğimizi bilmediğimiz için, neyi nerede aradığımızı da bilmiyoruz. Neyi kaybettik biz? Hz. Muhammed’i kaybettik. Krallıklar oluşturarak kaybettik. Ön tarafa başbakanları, bakanları oturttuk, arkalarına ise sırasıyla insanları oturttuk. Bu olayı Hz. Muhammed kaldırmıştı. Peygamber Efendimiz, kuru toprağa oturarak kardeşleriyle yan yana, ’ben kuru et yiyen bir insanım’ demişti. Biz bu Peygamberi kendi uydurduğumuz kurallarla kaybettik.”