Fatih Belediyesi, İstanbul Berberler Odası işbirliği ile İstanbul’da faaliyet gösteren berberlerin davet edildiği bir iftar organizasyonu düzenledi. Mimar Sinan Stadyumu’nda organize edilen iftarda binlerce berber aynı sofrada oruç açtı.
Fatih Belediyesi, İstanbul Berberler Odası işbirliği ile İstanbul’da faaliyet gösteren berberlerin ve ailelerinin katıldığı bir iftar organizasyonu düzenledi. Mimar Sinan Stadyumu’nda organize edilen iftar programına katılan binlerce berber ve ailesi, kurulan masalarda birlikte oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadı.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de iftar programına katıldı. Katılımcıların masalarını gezen Başkan Demir, berberlerin isteği üzerine, onlarla fotoğraf çektirdi.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, berberlerle birlikte iftar açıyor olmaktan son derece mutluluk duyduğunu belirterek, "Biz bugün mübarek Ramazan ayının iftar akşamında Berberler Odası ile birlikte, İstanbul’daki berber esnafının da davetli olduğu, Mimar Sinan Stadyumu’nda muazzam bir iftar gerçekleştirdik. Berber esnaflarımız, aileleri ile çocukları ile iftarımıza katıldılar. Ben, Berberler Odası Başkanımız Şükrü Akyüz’e ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
“BERBERLERİMİZ AHİLİK GELENEĞİNİ HALA DEVAM ETTİRİYORLAR”
Berberlerin toplumda önem arz ettiğini belirterek sözlerine devam eden Başkan Demir, “Nedeni şu; çünkü unutulmaya yüz tutmuş ahilik geleneğini hala devam ettirirler. Nedir bu? Usta, çırak ve kalfa ilişkisidir. Bu mesleklerini sadece akıllarıyla değil, vicdanlarını da akıllarının üzerinde tutup, ahlaklarıyla birlikte mesleklerini geliştiren ve bunu gelecek kuşaklara usta çırak ilişkisi ile devam ettiren yegane esnaf kesimimizdir. Bu anlamda bizim için de önemlidir. Biz inşallah birincisini gerçekleştirdik ama inşallah bundan sonra da devamı gelecek. Ramazan gününde mümkünse toplumun bütün kesimleriyle beraber oluyoruz. İlk gün Sultanahmet’te 12 binden fazla kişiyle birlikte olduk. Ve, dünyanın her tarafından gelen insanlarla birlikte olduk. Akşamları da Fatih’in değişik bölgelerinde, meydanlarında, büyük parklarında yine insanlarımızla beraber oluyoruz. Bugün de berberlerimiz ile beraberiz. İnşallah Ramazan sonuna kadar bütün kesimle ve Fatih’in bütün mahallelerinde Fatihliler ile beraber olacağız” diye konuştu.
İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz ise, “Böylesine önemli ve mukaddes bir ayda tüm esnafımızı ailesi ile birlikte ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Ve, böyle bir organizasyonu düzenlemesinden dolayı Fatih Belediye Başkanımız Mustafa Demir’e teşekkür ediyorum” dedi.