Türk Hava Yolları’nın filosuna yeni kattığı THY, Boeing 737-800 kuyruk JVR tipi uçağa ‘Kağıthane’ ismi verildi. Ülkenin yarı sıra Kağıthane’nin de uluslararası arenada tanıtımına katkı sağlayacak olan uçak, seferlerine başladı.
Kağıthane Belediyesi’nin çalışmaları ile son dönemde birçok olumlu konu ile gündeme gelen Kağıthane’yi Türkiye ve dünyanın en büyük havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları da es geçmedi. Kağıthane Belediyesi’nin gündeme getirdiği ve girişimlere başladığı bir THY yolcu uçağına ilçenin isminin verilmesi fikri olumlu sonuçlandı.
Türk Hava Yolları’nın filosuna yeni kattığı, THY, Boeing 737-800 kuyruk JVR tipi uçak, Kağıthane ismini almasıyla birlikte seferlerine de başladı. Birçok ülkenin semalarında boy gösterecek olan uçak Kağıthane’nin tanıtımına da önemli bir katkı sağlayacak.
Konuya ilişkin görüşlerini aktaran Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Böyle bir fikir belediyemizde öncelikli olarak gündeme geldi ve daha sonra bununla ilgili olarak Türk Hava Yolları ile irtibata geçtik, girişimlerimiz de olumlu olarak sonuçlandı. İlçemizin tanıtımı ve isminin duyulması açısından bizim için önemli bir gelişme, umarım önümüzdeki zamanlarda da bunun gibi birçok girişimle Kağıthane adını her alanda zirveye taşıyacağız" dedi.