Kağıthane Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı çalışmalar sonucu toplumdaki geri dönüşüm bilincinin artması meyvelerini vermeye devam ediyor. Yapılan çalışmalar ile her ay yaklaşık 700 ton geri dönüştürülebilir atık toplanıyor.
Kağıthane Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı çalışmalar sonucu toplumdaki geri dönüşüm bilincinin artması meyvelerini vermeye devam ediyor. Yapılan çalışmalar ile her ay yaklaşık 700 ton geri dönüştürülebilir atık toplanıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde kurulan 5 kişilik ekip tüm mahalleleri kapı kapı dolaşarak vatandaşlara bilgi broşürleri ve mavi çöp poşetleri dağıtırken, her mahalle için belirlenen günlerde 5 büyük, 2 küçük kamyon ve 3 motorize ekiple vatandaşların geri dönüşüm atıkları toplanıyor. Her gün ayrı mahallelerde atıkları toplayan ekiplerin anonsunu duyan vatandaşlar mavi poşetlerini binalarının önüne bırakıyor.
Aylık ortalama 700 ton atık
Ev, iş yeri, kamu binaları gibi yerlerden toplanan yaklaşık 700 ton geri dönüştürülebilir atığın 600 tonunu kağıt, karton, plastik ve metal malzeme, 100 tonluk kısmının ise cam atıklarından oluştuğu aktarıldı.
Okul ve süpermarketlere geri dönüşüm kutuları yerleştirildi
İlçedeki tüm okullara mavi geri dönüşüm kutuları da yerleştirildi. Okulların yanı sıra süpermarket, AVM gibi geri dönüşüm malzemelerinin çok çıkabileceği yerlere de yerleştirilen kutular sayesinde toplanan atık miktarının artması bekleniyor.
Çevre kirliliğini önlemenin yanı sıra bir çok yönden ülke ekonomisine de katkı sağlayan geri dönüşüm çalışmaları gelişen dünyada kaynakların azalması ve küresel çevre sorunlarından dolayı çok daha önemli bir yer teşkil ediyor. Doğal kaynakların korunmasına doğrudan katkı sağlayan, enerji tasarrufuna imkan veren geri dönüşüm, geleceğin olmazsa olmaz devlet politikalarından biri olarak öngörülüyor.