Kağıthane’de demokrasi nöbeti devam ederken, darbe girişimi gecesi kamyonuyla Taksim Meydan’a çıkan Şerife Boz’a, Kağıthane Belediyesi hediye takdim etti.
15 Temmuz darbe girişimin ardından tüm yurtta demokrasi nöbeti sürüyor. Bu kapsamda Kağıthane Daye Hatun Cami’ne şehitler için mevlit okundu. Mevlidin ardından vatandaşlar Kağıthane Meydan’a geçerek demokrasi nöbetini tuttu.
Şerife Boz’a vatandaştan yoğun ilgi
Kamyonuyla Taksim Meydanı’na çıkan ve yaptığı bu eylemle Başbakan Binali Yıldırım’ı duygulandıran 50 yaşındaki Şerife Boz’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Boz ile bol bol fotoğraf çektiren vatandaşlar, kendisini tebrik etti. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç tarafından hediye takdim edilen Şerife Boz: “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrı yapması üzerine buradayız. Bayrağımızın altında toprağımıza, vatanımıza, milletimize sahip çıkmak için buradayız. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum “dedi.
"Şehitlerimiz için 24 saat dua ediyoruz"
Meydanda açıklama yapan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise: “Şehitlerimiz için mevlit okuttuk. Onlara tekrar dua ettik. 24 saat dua ediyoruz. Bütün Kağıthaneliler olarak bir araya geldik şehit ailelerimizle birlikte. Demokrasi nöbeti tutulurken ve meydanlar doldurulurken, tanklara karşı mücadele edilirken kamyonuyla meydanlara çıkan Şerife ablayla beraber burada olduk. Hem kendisine teşekkürümüzü sunduk hem bu mücadelede yer alan herkese teşekkürlerimizi sunduk" diye konuştu.