Beşiktaş Belediyesi’nin destekleriyle Karanfilköy’de düzenlenen geleneksel Hıdırellez Şenliği, Anneler Günü’nün coşkusuyla renkli görüntülere sahne oldu.
Akatlar Kültür ve Dayanışma Derneği, Beşiktaş Belediyesi’nin desteği ile Karanfilköy de geleneksel Hıdırellez ve Anneler Günü Şenliği düzenledi. Etkinliğe katılan mahalle sakinleri, halaylar çekip çocuklar ve annelerin ayrı ayrı oluşturduğu koro ile adeta kulaklarının pasını sildi. Renkli görüntülerin sahnelendiği şenlikte farklı yörelerden getirilen yemeklerde ikram edildi.
Şenliğe çocuğu ile birlikte katılan annelerde Tülay Balcılar eğlendiklerini ifade ederek, “Çok güzel bir gün anneler günü olması zaten özel bütün ölmüş annelerin ruhları şad olsun.  Eğleniyoruz güzel gidiyor. Çocuğum biraz eğlenmek istedi onunla birlikte katıldık” dedi.
Çocuğunun kendisine çiçek vermesi ile mutlu olan Nermin Güngör ise mutluluğunu dile getirerek, “Böyle bir etkinlik düzenlediği için çok mutluyum. Beşiktaş Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
“ANNELERİN İNANCIMIZDAKİ YERİ ÇOK FARKLI”
Etkinlikte vatandaşlar ile yakından ilgilenip ikram edilen yöresel yemekleri tadan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, günün önemine değinerek, “Benim açımdan bugünün başka bir önemi var. Annemi ben bundan 7 sene önce Anneler Günü’nde kaybettim. İnşallah yarından sonra da memlekete gidip, ziyaretini yapacağız. Tabii Allah’ın en önemli yaratıcılık gücünü paylaştığı varlıktır kadınlar. Dolayısı ile onların bizim yerimizde ve inancımızda yeri çok başka. Bunun gereğini biz erkekler yapamıyoruz. İslam inancı ve kültürümüz gereği de çok farklı noktada olması gereken kadını bir kere de hatırlamaya vesile olan Anneler Günü çok önemli. Atatürk’ün annelere verdiği değer Hz. Peygamber’in kadına verdiği değer bence en büyük mesaj ama o mesajı almayan erkek toplumuna bir kere daha, bende dahil vermek gerekiyor. Ben anneler gününü kutluyorum. Hıdrellez’in daha güzel bir bahar ve yaz olmasını diliyorum. Karanfilköy Gelenekleri geleneksel şenlikler, her sene hıdrellezi bu şehrin kalbinde Beşiktaş’ın en güzel noktasında kutluyoruz. Burası zor bir bölge yeşillikleri korunmuş. İnşallah yeşillikleri korunmuş Karanfilköy’ü sürdürebiliriz” diye konuştu.