Op. Dr. Can İşler, karın germe estetiğinin kişide özgüveni artırdığını ifade ederek, “Estetik ve güzellik kavramları, yaşanılan döneme ve toplumun kültür yapısına göre farklılık göstermekle beraber, hepimiz sıkı, düz bir karna ve ince bir bele sahip olmak isteriz” dedi.
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Can İşler, karın ve bel bölgesinin şekli, konturu, gerginliği, kadın ve erkek vücudunun güzelliği için önemli ölçütlerden birisi olduğunu ifade ederek, “Kadında karın bölgesinin düz, kaslarının bir miktar belirgin, göbek deliği bölgesinin daha çukur (konkav) ve karın alt kısmının hafif oval görünümde olması, bel girintisinin ise belirgin olması istenir. Nasıl ki gevşemiş ve yağlanmış bir karın güzel değilse, dümdüz tahta gibi bir karın da kesinlikle estetik ve çekici görülmez. Erkekte ise bel girintisi olan, düz ve karın kasları belirgin karın bölgesi göze hoş görünür” diye konuştu.
Günümüzde estetiğin ve zarafetin daha da değer kazandığını belirten İşler, şu bilgileri verdi:
“Estetik bir karın amacıyla yapılan karın germe ameliyatının önemi her geçen gün daha da artmaktadır. İstanbul’da kalınması gereken süre: 5-6 gün. Ameliyat öncesi hazırlık: İki gün yumuşak sulu gıda ile diyet ve bağırsak temizleyici ilaçlar, ameliyat günü bağırsak temizliği (lavman). Ameliyatın yapıldığı yer: Bir hastane ameliyathanesi. Anestezi şekli: Genel anestezi, lokal anestezi ve sedasyon veya epidural anestezi. Ameliyat süresi: 2-5 saat. Hastanede yatış süresi: 1-2 gece. Dren: Drenler 3-5 gün sonra alınır. Ameliyat sonrası: İlk bir hafta ‘cenin’ pozisyonunda veya sırtüstü, sırt ve bacaklar yükseltilerek yatılmalıdır. Ayağa kalkınca belden öne eğik, yere 60-90 derece açıyla yürünmelidir. Şişme, morarma: Orta derecede, bir hafta kadar sürer. Pansuman: 7. günde tamamen çıkarılır. Dikişler: Göbek etrafındaki dikişler 15.-20. günde alınır. Alınması gereken başka dikiş yoktur. Korse: 1. haftadan itibaren karın korsesi giyilir ve en az 1,5-2 ay kullanılır. İşe ve günlük hayata dönüş: En erken 7-10 gün sonra. Spor: 3. haftada hafif egzersiz ve yürüyüşler, 6. haftada jogging, pilates, 2. ayda tüm spor ve aktiviteler. Son şekil: 3-6 ay sonra. Sonuçların kalıcılığı: Sonuçlar kalıcıdır. Hamilelik, kilo alma, yaşlanma kalıcılığı olumsuz yönde etkileyebilir.”