HATAY (AA) - Hatay'da vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için meydanları doldurdu.

Antakya DSİ Parkı'nda bir araya gelen vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetini" sürdürüyor. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Hainlere karşı omuz omuza'' şeklinde sloganlar attılar.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, burada yaptığı konuşmada, vatandaşların 7 gecedir vatansever ve ay yıldıza sevdalı insanların demokrasi nöbetini tutmaya devam ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın dün akşam Türkiye genelinde 3 ay sürecek olağanüstü hal (OHAL) kararını açıkladığını hatırlatan Atıç, ''OHAL kanunlara uygun, normal bir şekilde süren hiçbir kişi için OHAL'in herhangi bir anlamı yok. Eğer FETÖ'cü, PKK'lı, DHKP-C'li değil isek OHAL bizi hiç etkilemiyor. OHAL, Türkiye'yi bu hale sokanları etkileyecektir. '' diye konuştu.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin de demokrasi nöbetlerinde sadece Türk bayraklarının dalgalanıyor olmasının çok güzel olduğunu kaydetti. Türk bayrağının birlik ve beraberliğinin simgesi olduğunu ifade eden Çinçin, Türk bayrağı altında her zaman bir olacaklarını belirtti.

Öte yandan Türk Kızılayı ekipleri alanlarda bulunan vatandaşlara ücretsiz su, kek, meyve suyu dağıttı.

Türk Kızılay Hatay Ekip Başkanı Kadir Kemaloğlu, 15 Temmuz'dan itibaren Hatay'da her gün yaklaşık 7 bin şişe su, 2 bin kek ve bin 500 meyve suyu ikram ettiklerini söyledi.