Kartal Belediyesi, Muğla Menteşe’de düzenlenen Ulaşım Çalıştayı’na katıldı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı koordinasyonluğunda düzenlenen; 5 büyükşehir, 3 il ve 3 ilçe belediyesinin katıldığı Ulaşım Çalıştayı Muğla Menteşe’de yapıldı.
İzmir Büyükşehir, Aydın Büyükşehir, Hatay Büyükşehir, Eskişehir Büyükşehir, Tekirdağ Büyükşehir, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Lüleburgaz ve Karabiga belediyelerinden ulaşım daire başkanları, şube müdürleri ve görevli personelin yer aldığı çalıştaya Kartal Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Nuran Keriş, Plan ve Proje Müdürü Meksude Genç Polatkan ve İmar ve Şehircilik Müdürü Müjgan Özer katıldı. Çalıştayda belediyeler, ulaşım konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Keriş çalıştayda yaptığı konuşmada, Kartal Belediyesi’nin, 1395 metrelik Kızılay Bulvarı yolunun yaya, bisiklet ve araç trafiği ile bu yol üzerindeki güneş enerjisiyle aydınlatma ve yeşil alanların sulanması projelerini anlattı. Keriş, "6306 sayılı yasa kapsamında Kartal sahilinde bulunan 12,5 hektarlık alan, tarafımızca hazırlanan ’Kartal Tasarım Projesi’ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunuldu ve bakanlığın onayıyla riskli alan ilan edildi. Bu alanda Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz yetki alarak 1/5000 ve 1/1000 lik planların hazırlanması, bu plana göre yeni ulaşım haritasının belirlenmesi çalışmalarını başlattı" dedi.
Çalıştayda konuşan Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hamdi Alper Kolukısa, ortak sorunların konuşulması ve çözüm önerilerinin sunulması açısından faydalı bir çalışma olduğunu belirtti.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün de konuşmasında, “Burada ürettiğimiz fikirler, hizmet ettiğimiz vatandaşa kolaylık getirecek. Birlikte çalışmanın büyük bir güç doğuracağına inancımız sonsuz. Çalıştayımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Çalıştayın sonunda 5 çalışma grubu oluşturuldu. Bu grupların çalışma başlıkları ise ’Ulaşım Planlaması ve Politikaları’, ’Ulaşım Mevzuatı ve Taşımacılık’, ’Deneyim Projeler ve Kentsel Ulaşım’, ’Trafik, Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Ulaşım Altyapıları’ ve ’Kurumsal Yapı ve Kapatise’ olarak belirlendi.