Kartal Belediyesi, çevreye ve geri dönüşüme katkıda bulunurken sıcak yaz günlerinde sokakta yaşayan hayvanları da unutmadı. Kartal’ın üç farklı noktasına yerleştirilen akıllı geri dönüşüm kutuları ile geri dönüştürülebilir malzemeler doğaya ve ekonomiye kazandırılırken, aynı kutulardan sokak hayvanları mamalarını yiyip sularını içiyor.
Kartal Belediyesi, uygulamaya koyduğu akıllı geri dönüşüm kutuları ile doğaya ve ekonomiye katkı sağlarken aynı zamanda sokak hayvanlarına da mama ve su desteği sağlıyor. Kartal Belediyesi, bu proje kapsamında daha önce Kartal’ın muhtelif yerlerine yerleştirdiği akıllı dönüşüm kutularına yenilerini ekledi.
Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde bulunan Uğur Mumcu Muhtarlık binasının önüne, Esentepe Mahallesi Mehmet Ali Büklü Parkı ile Çavuşoğlu Mahallesi’nde bulanan Kültür Parkı’na Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından akıllı dönüşüm kutuları yerleştirildi.
"Makine tamamen doğa dostu olup güneş enerjisi ile çalışıyor"
Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İlk etapta pilot olarak başlattığımız ve Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde bulunan ‘Akıllı Geri Dönüşüm Kutusu’ ile örnek olduk. Bin 700 şişe kapasiteli olan akıllı geri dönüşüm kutularımızın bir tarafı mama kabı bir tarafı ise su kabı olarak tasarlanmıştır. Örnek teşkil eden proje, çevreye ve geri dönüşüme katkıda bulunurken sokakta yaşayan hayvanlara da mama ve su desteği sağlıyor. Kutular; hem atık topluyor, hem atılan atıklar ile hayvanlara mama sağlanıyor. Atılan pet şişe, metal ve pil atıklarını algılayan sistem, makinenin aşağıda bulunan bölümüne mama veriyor. Şişelerin içinde kalan sular ise makineye dökülerek sokak hayvanlarının su içeceği hazneye aktarılıyor. Paslanmaz çelikten yapılmış olan su ve mama aksamının yanında bulunan fırça ile gönüllüler, periyodik zamanlarda servis tabaklarının temizliğini de yapabiliyor. Makine tamamen doğa dostu olup güneş enerjisi ile çalışıyor”.