Kartal Belediyesi, 12-13 Kasım tarihleri arasında Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Sosyal Belediyeler Akademisi (SOBA) Çalıştayı’na katıldı.
Edremit Belediyesi’nin ev sahipliğinde 12-13 Kasım tarihlerinde ‘Sosyal Belediyeler Akademisi (SOBA) Çalıştayı’ düzenlendi. Türkiye’deki 32 belediyede görevli sosyal medya ekiplerinin katılımı ile ülkede ilk kez düzenlenen çalıştayda; sosyal medya aracılığıyla vatandaşlarla iletişime geçen, samimi dilleri ve içten cevaplarıyla örnek bir belediye anlayışı sergileyen Kartal Belediyesi Sosyal Medya Ekibi de tam kadro yer aldı.
Sosyal medya alanında uzman kişiler ve sosyal medya fenomenleri tarafından eğitimlerin verildiği ve Güre’deki Afrodit Termal Otel’de yapılan çalıştay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Başkan Yardımcıları ve Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki çalıştaya katılarak tüm sosyal medya ekiplerine katılım sertifikalarını sundu ve çeşitli hediyeler takdim etti. 12 Kasım Cumartesi günü başlayan çalıştayda sosyal medya ekipleri hem birbirlerini tanıdı hem de gelecek çalıştaylar için kararlar aldı.
Edremit Belediyesi Sosyal Medya Sorumlusu Okay Önder, çalıştay ile ilgili açıklamalarda bulundu. Önder, "Sosyal medyayı aktif kullanan CHP’li belediyelerin dahil olduğu bir çalıştay gerçekleştiriyoruz. Amacımız, sosyal medyayı aktif kullanmayan belediyeleri aktif hale getirmek. Sosyal medyada hiç var olmayan belediyeleri de bu alana sokmak için uğraşıyoruz. Bugün Edremit’te misafir ettiğimiz ülke çapından 32 belediyemiz burada bulunuyor. İstanbul’dan, Ankara’dan, Akdeniz’den, Marmara’dan birçok belediye görevlisi geldi. Alanında uzman 3 misafirimiz bizlere, sosyal medyanın kurumsal kimliği strateji planlaması pr çalışmalarıyla ilgili sunumlar yapıyor. Aramızda bulunan 3 belediyenin yetkilisi de çalışma yöntemleriyle alakalı sunum yapıyor. Belediyeler arası koordinasyonu bu sayede sağlıyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızı daha planlı ve düzenli şekilde hayata geçirebileceğiz" dedi.
13 Kasım Pazar günü Antandros Antik Kenti gezisi, Abdullah Efendi Konağı gezisi, Etnoğrafya Müzesi ve Kordon gezisi ile çalıştay sona erdi.