Kartal Belediyesi ve Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü’nün birlikte yürüttüğü " Haydi Çocuklar Yelkene" adlı proje kapsamında bu yıl da yelken öğrencileri sertifikalarını aldı.
Kartal Belediyesi Yelken Yaz Okulu öğrencileri düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen sertifika törenine Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Yardımcısı Gülcemal Fidan, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt, Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü yönetim kurulu üyeleri, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, çok sayıda yelken sporcusu ve vatandaş katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Yardımcısı Gülcemal Fidan, "Bizler belediyeci olarak toplumun ortak ihtiyaçlarına hitap etmeye çalışırken, denize kıyısı olan Kartal’da çocuklarımızın bedensel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamak ve çocuklarımızı denizle buluşturmak amacıyla Yelken Kulübü ile ortak bir çalışma yürüterek 2 ay boyunca 3 kategoride eğitim verdik. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve ekibinin katkıları ile 2010 yılından bu yana bu çalışma devam ediyor. Bir çocuğun denizde yelkeni idare edebilmesi, bedensel ve zihinsel gelişimi için çok önemli. Başkanımız Altınok Öz’ün en büyük temennisi, Kartal’da eğitim almış yelken sporcularının bizi ulusal ve uluslararası yarışmalarda temsil etmesi ve derece elde etmesidir. Bizim çocuklarımız, diğer ülkelerin çocuklarından geri değiller. Başkanımız Altınok Öz, işte bu düşünceyle Kartallı çocukların deniz sporlarıyla uğraşması için büyük bir çaba göstermiş, onlara olanak sunmuştur. Sizlere de çocuklarınıza bu konuda destek olduğunuz için teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmanın ardından öğrenciler sertifikalarını, Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Yardımcısı Gülcemal Fidan, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt ve Dragos Marina Yelken ve İhtisas Kulübü yöneticilerinin elinden aldı.