Kartal Belediyesi, Muharrem ayının başlamasıyla iftar yemeği düzenledi. Kartal Cemevi ve Uğur Mumcu Cemevi’ndeki iftar yemeğinde Muharrem orucu tutan vatandaşlar, bir arada oruç açmanın mutluluğunu yaşadı.
Kartal Belediyesi, 2-13 Ekim tarihleri arasında Muharrem orucu tutacak olan vatandaşlar için Kartal Cemevi ve Uğur Mumcu Cemevi’nde iftar yemeği düzenledi. Muharrem ayı orucu tutan vatandaşlar Kartal Cemevi ve Uğur Mumcu Cemevi’nde dün akşam bir araya gelerek oruç açtı. Birçok vatandaşın yoğun ilgi ile katıldığı iftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajı verildi.
Cemevindeki iftar programına katılan Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Yardımcısı Gülcemal Fidan, “Bugün, Muharrem ayımızın ilk gününde Kartal Cemevi’mizde birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz gibi bu matem ayında, bu matem ayına yakışır şekilde aşure olabiliyorsak, aşurenin tadına birlikte varabiliyorsak ve bundan yaklaşık 1400 yıl önce yaşanan Hz. Hüseyin’e kasteden zalimleri aklımızdan geçirerek mazlumun yanında yer alabiliyorsak, zalime karşı durabiliyorsak, eğer zalime karşı sessiz kalırsak yüce öğreticilerimizin de söylediği gibi şeytan oluruz. O zaman nerede bir mazlum varsa, nerede bir ezilen varsa bu oruç ayında onları da bir kez daha düşüneceğiz diyorum” şeklinde konuştu.
Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı ise, “Muharrem ayımızın bugün ilk günü. Kartal Cemevi Vakfı’mızda 12 gün boyunca bu oruçlarımızı açacağız. Yemek veren tüm canlara, dostlara, katkı sunanlara teşekkür ediyoruz. İlk gün, kaymakamımız, belediye başkanımız, meclis üyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, bütün siyasi parti temsilcilerimizi ayrım yapmaksızın davet ediyoruz. Hani diyoruz ya, çokluk içinde birlik diye, b,z yöresi, bölgesi, köyü, şehri, inancı, ırkı ne olursa olsun Kartal’da bu birlikteliği sağlıyoruz. Onun için burada sadece ihtiyacı olanlar değil, bu havayı teneffüs edecek tüm canlarımızla orucumuzu açacağız. Bu oruç sadece oruç olmaktan ziyade bir matemdir, bir yastır. Tutamadığımız zaman da yasını tutacağız” dedi.